Google sărbătoreşte 113 ani de la naşterea sculptorului Alexander Calder

Google şi-a modificat, vineri, logoul de pe pagina sa principală, pentru a celebra 113 ani de la naşterea sculptorului american Alexander Calder, considerat părintele sculpturilor mobile.

161 afișări
Imaginea articolului Google sărbătoreşte 113 ani de la naşterea sculptorului Alexander Calder

Google sărbătoreşte 113 ani de la naşterea sculptorului Alexander Calder

Încă de la încărcarea paginii de pornire, logoul, care reprezintă o sculptură mobilă, începe să se "însufleţească", iar la sfârşitul animaţiei utilizatorii văd apărând textul următor: "Aniversarea a 113 ani de la naşterea lui Alexander Calder. Prin amabilitatea fundaţiei Calder".

Dacă plasează cursorul deasupra lui, utilizatorii îl pot face să se mişte. Un click stânga face să se mişte de la stânga spre dreapta diversele elemente mobile ale logoului, independente unele de altele. Un click dreapta are acelaşi efect, elementele mişcându-se de la dreapta spre stânga.

Alexander Calder a fost un pictor şi un sculptor american, născut pe 22 iulie 1898, la Lawntown, în apropiere de Philadelphia. Alexander Calder este celebru pentru instalaţiile lui mobile - ansambluri de forme animate de mişcarea curenţilor de aer - dar şi stabile, artistul creând numeroase tablouri, litografii, jucării, bijuterii şi ornamente pentru locuinţe.

Artistul a decedat pe 11 noiembrie 1976 la New York, în urma unei crize cardiace, în ziua vernisajului unei retrospective a operei sale la Whitney Museum of American Art.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici