Gorj: Dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Brâncuşi spălate cu jet de apă sub presiune

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Constantin Brâncuşi din municipiul Târgu Jiu care, anul trecut, au fost spălate cu jet de apă sub presiune, în urma operaţiunii Poarta Sărutului îngălbenindu-se.

423 afișări
Imaginea articolului Gorj: Dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Brâncuşi spălate cu jet de apă sub presiune

Gorj: Dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Brâncuşi spălate cu jet de apă sub presiune (Imagine: Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, Florin Roşca, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modul în care s-au realizat operaţiunile de spălare a operelor lui Brâncuşi din Târgu Jiu.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt coordonate de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu şi vizează infracţiunea de distrugere.

Ministerul Culturii a suspendat protocolul încheiat cu Primăria Târgu Jiu pentru monitorizarea stării operelor lui Constantin Brâncuşi, expuse în două parcuri din oraş, a anunţat, marţi, secretarul de stat Radu Boroianu, precizând că decizia se va aplica, cel mai probabil, pentru o jumătate de an.

Secretarul de stat Radu Boroianu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgu Jiu, că în cursul zilei a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta pentru a-l informa că Ministerul Culturii a decis să suspende protocolul în baza căruia Primăria Târgu Jiu era implicată în monitorizarea şi îngrijirea operelor lui Constantin Brâncuşi din oraş.

Potrivit lui Boroianu, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, Direcţia de Patrimoniu din Ministerul Culturii şi Institutul Naţional al Patrimoniului au obligaţia să monitorizeze operele respective în perioada suspendării protocolului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici