Grupul de media american Time Inc. va concedia 500 de angajaţi, înainte de listarea la bursă

Grupul de media american Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune şi People, va concedia aproximativ 500 de angajaţi, această restructurare urmând să aibă loc înainte de listarea la bursă a companiei, prevăzută pentru acest an.

63 afișări
Imaginea articolului Grupul de media american Time Inc. va concedia 500 de angajaţi, înainte de listarea la bursă

Grupul de media american Time Inc. va concedia 500 de angajaţi, înainte de listarea la bursă

Aproape 500 de angajaţi, care reprezintă 6% din numărul total de salariaţi al Time Inc., sunt vizaţi de această restructurare, potrivit The Wall Street Journal, care citează surse apropiate companiei de publishing. Time Inc. a anunţat şi în urmă cu un an că va disponibiliza un număr similar de angajaţi.

Într-o scrisoare internă transmisă salariaţilor, Joseph Ripp, Chief Executive Officer (CEO) al Time Inc., nu a vorbit despre un anumit număr de persoane concediate, dar a spus că reducerea numărului de angajaţi este necesară în contextul în care compania va fi listată la bursă în acest an.

"Când vom intra pe piaţa bursieră, în câteva luni, succesul nostru va depinde de modul în care investitorii vor percepe dinamica grupului Time Inc.", a spus Joseph Ripp.

Time Inc. publică în prezent circa 130 de titluri (21 de titluri numai în SUA), dintre care cea mai importantă este revista Time. Printre celelalte publicaţii ale grupului se numără Sports Illustrated, Fortune şi People.

Time Inc. face parte din grupul de media american Time Warner.

Time Warner a anunţat anul trecut că a decis să vândă divizia de publishing, Time Inc. şi să se concentreze asupra activităţilor din cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO etc.).

Operaţiunea ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul anului trecut, iar Time Inc. să fi devenit deja o "companie independentă listată" la bursă. Însă, această operaţiune a fost amânată pentru anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici