Guillaume Depardieu, regretat de lumea artistică din Franţa (Video)

Lumea artistică franceză deplânge dispariţia actorului Guillaume Depardieu, care a murit luni, în Franţa, din cauza unei pneumonii galopante, la puţin timp după ce s-a întors din România, unde a filmat pentru pelicula "Copilăria lui Icar", de Alexandru Iordăchescu, informează allocine.fr.

67 afișări
Imaginea articolului Guillaume Depardieu, regretat de lumea artistică din Franţa (Video)

Guillaume Depardieu, regretat de lumea artistică din Franţa

Potrivit sursei citate, Ministrul Culturii, Christine Albanel, a fost printre primele persoane care au vorbit despre "personalitatea bogată, complexă (a lui Guillaume Depardieu, n.r.), care s-a dedicat cu pasiune cinematografiei".

Marc-Olivier Fogiel, care a scris volumul "Tout donner" împreună cu actorul, în 2004, a declarat că Guillaume Depardieu era una dintre "cele mai atente persoane".

"Am scris cartea împreună, timp de mai multe săptămâni. Era de o politeţe incredibilă. M-a invitat la restaurant pentru a sărbători lansarea cărţii. Mi-a spus: «Vezi, nu beau nimic în cinstea ta, pentru a respecta înţelegerea pe care am avut-o»", a mărturisit prezentatorul canalului Europe 1.

"Era un om sensibil, cu siguranţă a murit din cauza acestei sensibilităţi", a mai adăugat acesta.

Alain Corneau, care l-a distribuit pe Guillaume în "Toate dimineţile lumii" (1992) regretă pierderea "unui tânăr plin de strălucire".

"Este un şoc. Pentru mine, Guillaume a avut o valoare monumentală în viaţa mea profesională. Era solidar, era radiant. Mi-a dăruit foarte multe în zilele în care am filmat împreună. O să păstrez imaginea unui om plin de strălucire" a declarat acesta pentru postul RTL.

Producătorul şi regizorul Claude Berri şi-a declarat admiraţia pentru actor pe postul LCI.

"Este un om pe care l-am iubit mult. I-am cunoscut părinţii. Venea des pe la mine. Este de-a dreptul îngrozitor".

Regizorul Jean-Pierre Mocky şi-a amintit de Depardieu ca fiind un om "torturat de tinereţea sa, de relaţia cu tatăl său".

"A reuşit să îşi facă un nume. Mă simt de parcă mi-aş fi pierdut fiul (...) semăna mult cu James Dean în ceea ce priveşte personalitatea sa."

Primarul Parisului, Bertrand Delanoë, a vorbit despre "un actor de o sensibilitate şi o carismă extraordinare. La finalul unei cariere scurte s-a impus ca actor în filmul «Toate dimineţile lumii», aducând cinematografiei franceze ardoare şi tinereţe".

"În aceste momente gândurile mele merg spre familia sa", a spus acesta.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici