Guvernul a avizat trecerea Teatrului "Oleg Danovski" de la CJ Constanţa la Ministerul Culturii

Guvernul a avizat, miercuri, trecerea Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa în subordinea Ministerului Culturii, operaţiune care va fi finalizată în maximum 20 de zile, a anunţat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul a avizat trecerea Teatrului "Oleg Danovski" de la CJ Constanţa la Ministerul Culturii

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

El a precizat că procedura va fi realizată prin predarea actelor de către Consiliul Judeţean Constanţa.

În luna august, consilierii judeţeni din Constanţa au votat trecerea Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" sub autoritatea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din cea a Consiliului Judeţean Constanţa.

La sfârşitul lunii octombrie, consilierii au votat un amendament la decizia de trecere în subordinea Ministerului Culturii a Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", astfel încât transferul să fie condiţionat de asigurarea finanţării de către minister.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, susţinea că Ministerul Culturii doreşte să preia Teatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, însă vrea ca finanţarea să vină tot din partea CJ, fapt cu care nu este de acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici