Guvernul din Irak şi-a lansat primul canal pe platforma video YouTube

Guvernul din Irak şi-a lansat, miercuri, primul canal pe platforma video YouTube, deţinută de Google, pentru a "contracara minciunile din media", potrivit premierului irakian.

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Irak şi-a lansat primul canal pe platforma video YouTube

Nuri al-Maliki, premierul Irakului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nuri al-Maliki, premierul Irakului, care doreşte ca partidul său să obţină un nou mandat la alegerile de la începutul anului viitor, a declarat că noul canal de pe platforma YouTube va ajuta Guvernul să clarifice "miniciunile şi dezinformarea din media", care nu reflectă progresul Irakului.

Utilizatorii nu pot lăsa comentarii la conţinuturile video publicate pe canalul guvernului irakian de pe YouTube.

Media din Irak s-a bucurat de o libertate fără precedent începând din 2003, când trupele militare americane au înlăturat de la putere regimul lui Saddam Hussein.

Recent, Guvernul irakian a deschis mai multe procese împotriva unor medii locale sau internaţionale care atacau instituţia sau pe premierul Maliki. Totodată au fost impuse mai multe regulamente pentru mass-media şi s-a încercat cenzurarea internetului.

În prezent, un număr foarte mic de irakieni au acces la internet.

Iniţiativa Guvernului a venit la numai o zi după ce Eric Schmidt, CEO al Google, a făcut o vizită la Bagdad. Google a decis să digitalizeze şi să pună la dispoziţia internauţilor, online, comorile Mesopotamiei aflate la Muzeul Naţional din Bagdad.

Eric Schmidt a declarat, marţi, că 14.000 imagini cu antichităţile expuse în muzeu vor fi realizate şi apoi publicate online, unde vor putea fi accesate gratuit de la începutul lui 2010.

"Misiunea Google în lume este de a permite tuturor să aibă acces la informaţii", a spus Schmidt, în condiţiile în care Google deţine o bibliotecă digitală în care se află copii virtuale din milioane de cărţi.

"Peste 14.000 de imagini realizate special şi altele surprinse întâmplător vor fi puse la dispoziţia tuturor internauţilor din lume, la începutul anului viitor", a spus el.

Şeful Google a estimat că, "cu ajutorul Guvernului şi al poporului irakian, muzeul va fi deschis, la timp, întregii lumi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici