"Hârtia va fi albastră", prezentat la Festivalul de film de la Copenhaga

Filmul "Hârtia va fi albastră", în regia lui Radu Muntean, va fi prezentat în cadrul unei secţiuni speciale a celei de-a cincea ediţii a Festivalului de film de la Copenhaga, care debutează joi şi se va încheia pe 30 septembrie, informează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului "Hârtia va fi albastră", prezentat la Festivalul de film de la Copenhaga

"Hârtia va fi albastră", prezentat la Festivalul de film de la Copenhaga

"Hârtia va fi albastră", cel de-al doilea lungmetraj regizat de Radu Muntean, care are ca subiect Revoluţia din decembrie '89, va fi prezentat în cadrul secţiunii Panorama. Filmul a circulat la mai multe festivaluri internaţionale de film în decursul ultimului an, după ce a avut premiera mondială la Locarno. Filmul lui Radu Muntean a mai obţinut premii la Festivalul "Balkan Black Box" şi la Festivalul de Film de la Cottbus.

Cel de-al doilea lungmetraj al autorului "Furiei", o poveste ce se desfăşoară în noaptea de 22 spre 23 decembrie '89, îl are ca protagonist pe Costi Andronescu (interpretat de Paul Ipate), un tânăr militar prins de Revoluţie cu doar trei luni înainte de liberare. Spre deosebire de ceilalţi soldaţi şi de locotenentul grupei în care se află, Costi crede că misiunea oricărui român, după atâţia ani de dictatură, este să lupte împotriva teroriştilor. Drept urmare, fuge să lupte la Televiziune. Drumul lui Costi spre inima Revoluţiei este presărat cu o mulţime de întâmplări, personaje, situaţii ambigue şi periculoase, cărora trebuie să le facă faţă până la capăt.

Festivalul de la Copenhaga, cel mai mare eveniment cinematografic din Danemarca, cuprinde doar filme europene. El este conceput pentru marele public, dar şi pentru profesioniştii din industrie întrucât include şi o serie de proiecţii speciale la care producătorii danezi îşi prezintă noile filme unor cumpărători veniţi din toată lumea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici