History comemorează 15 ani de la atentatele din 11 septembrie prin difuzarea a două documentare

Televiziunea History va difuza în exclusivitate două documentare dedicate atentatelor de la 11 septembrie 2001, pentru a comemora împlinirea a 15 ani de la tragedie, "102 minute care au schimbat America" şi "Steagul de la WTC" urmând fi difuzate pe 3, respectiv, 17 septembrie, de la ora 21:00.

238 afișări
Imaginea articolului History comemorează 15 ani de la atentatele din 11 septembrie prin difuzarea a două documentare

History comemorează 15 ani de la atentatele din 11 septembrie prin difuzarea a două documentare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Documentarul "102 minute care au schimbat America", produs de History şi câştigător la premiile Emmy, prezintă minut cu minut desfăşurarea catastrofei din 11 septembrie 2001, folosind imagini din numeroase surse, printre care filmări de amator surprinse cu camera de luat vederi şi telefoane mobile, înregistrări din arhivele poliţiei şi pompierilor şi comentarii de la faţa locului de la echipele de salvare şi martorii oculari.

Pe lângă interviuri şi perspective ale participanţilor la evenimente, această ediţie cuprinde şi idei ale persoanelor care au avut legătură cu evenimentele ulterioare. Acesta va fi difuzat sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 21:00.

În cadrul documentarului "Steagul de la WTC", scriitorul şi prezentatorul History Brad Meltzer urmăreşte căutarea steagului de la Kilometrul Zero, elucidând misterul dispariţiei sale şi prezentând testele care i-au demonstrat autenticitatea. Este evidenţiată activitatea poliţiei din Everett, Washington, ale cărei eforturi au ajutat la recuperarea "steagului de la 11 septembrie", precum şi cea a experţilor în artă şi a criminaliştilor de renume ale căror teste au confirmat faptul că steagul era veritabil.

Documentarul este produs de compania Left Right Productions, al cărei ajutor a fost esenţial pentru găsirea steagului, în cadrul comemorării a 15 ani de la atacurile de pe 11 septembrie. History va difuza "Steagul de la WTC" sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 21:00.

Televiziunea History, principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK, este în prezent existentă în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea şi priveşte istoria dintr-o perspectivă diferită, celebrând oamenii cu iniţiativă care ies din mulţime şi îşi lasă amprenta asupra lumii.

History a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

History este numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare, în rândul locuitorilor mediului urban din România, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, potrivit Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţei (ARMA). [Sursă: Kantar Media Audiences/ copyright ARMADATA SRL, perioada Februarie 2013 – Iulie 2015, pe toată durata zilei].

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial History România (www.historytv.ro/ro/history-ro), pagina de Facebook (www.facebook.com/HISTORYRomania) sau canalul local de YouTube (www.youtube.com/user/HISTORYRomania).

A+E Networks UK este un joint venture între A+E Networks şi Sky. Portofoliul său include televiziuni factuale şi de divertisment inovative şi de înaltă calitate, precum History, History HD, Lifetime, Lifetime HD, Crime + Investigation, Crime + Investigation HD şi H2. A+E Networks UK a fost lansat în noiembrie 1995 şi operează în prezent 18 televiziuni, cu 121 milioane de abonaţi, transmise în 45 de milioane de locuinţe din 90 de ţări, din Regatul Unit, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici