Consilier al lui Obama: Arabia Saudită a tolerat finanţarea Al-Qaida înainte de 11 septembrie 2001

Arabia Saudită, un aliat strategic al SUA, a tolerat susţinerea financiară acordată reţelei teroriste Al-Qaida înainte de comiterea atentatelor din 11 septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York, afirmă Ben Rhodes, consilier al preşedintelui Barack Obama.

750 afișări
Imaginea articolului Consilier al lui Obama: Arabia Saudită a tolerat finanţarea Al-Qaida înainte de 11 septembrie 2001

Consilier al lui Obama: Arabia Saudită a tolerat finanţarea Al-Qaida înainte de 11 septembrie 2001

Arabia Saudită a oferit "atenţie insuficientă" fondurilor care au contribuit la ascensiunea reţelei teroriste Al-Qaida, a afirmat Ben Rhodes, adjunct al consilierului prezidenţial american pentru Siguranţa Naţională.

"Guvernul Arabiei Saudite nu are are o politică oficială de susţinere a organizaţiei teroriste Al-Qaida, dar au existat indivizi foarte bogaţi din Arabia Saudită care au contribuit, uneori direct, la finanţarea grupurilor extremiste", a spus Rhodes, citat de site-ul Politico.com.

"Nu se poate spune că a existat vreo intenţionalitate din partea Arabiei Saudite de a oferi susţinere organizaţiei teroriste Al-Qaida", a subliniat consilierul prezidenţial american.

Preşedintele Barack Obama este supus unor presiuni din ce în ce mai mari pentru a desecretiza fragmente ale concluziilor anchetei Comisiei 11 septembrie 2001 care ar demonstra ca oficiali saudiţi au oferit susţinere autorilor atentatelor din SUA. Cincisprezece dintre cei 19 terorişti-kamikaze care au comis în 2001 atentatele din SUA, revendicate de Al-Qaida, erau cetăţeni saudiţi.

Arabia Saudită este un aliat strategic al Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici