Horaţiu Mălăele a împlinit 65 de ani. Spectacolul "Ediţie Specială", în care artistul este secondat de fiul său, Bogdan Mălăele şi de muzicianul Radu Captari, se joacă pe 23 august la Cinema PRO

Actorul, regizorul şi graficianul Horaţiu Mălăele, aniversează astăzi, 1 august, împlinirea vârstei de 65 ani.

521 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele a împlinit 65 de ani. Spectacolul "Ediţie Specială", în care artistul este secondat de fiul său, Bogdan Mălăele şi de muzicianul Radu Captari, se joacă pe  23 august la Cinema PRO

Horaţiu Mălăele a împlinit 65 de ani

Horaţiu Mălăele a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din "Pălăria florentină", de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie.

Printre spectacolele regizate cu mare succes la public se numără: "Puricele","O sărbătoare princiară", "Poiana boilor", "Podu", "Lecţia", "Măscăriciul", "Revizorul", "Carlo contra Carlo", "S-a sfârşit cum a-nceput".

În 1975 a debutat în film, în "Muntele ascuns", în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, apoi a fost distribuit în pelicule realizate de Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu şi mulţi alţii. În 2000, a jucat în "Amen", în regia lui Costa-Gavras, iar în 2008 a regizat primul său film, "Nunta mută", urmat de comedia "Funeralii fericite". Ca grafician şi caricaturist, actorul a expus peste 3.000 de caricaturi în 36 expoziţii naţionale şi internaţionale.

De la debut şi până în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru "Mincinosul", trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru "Unde-i revolverul", în 1998. În august 2012, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală.

Spectacolul "Ediţie Specială", în care Horaţiu Mălăele este secondat de fiul său, Bogdan Mălăele şi de muzicianul Radu Captari, va fi prezentat publicului pe scena Cinema PRO din capitală, miercuri, 23 august, începând cu ora 19.30. Pentru spectatorii prezenţi, seara va continua cu proiecţia gratuită a filmului "Funeralii Fericite", o comedie în care Horaţiu Mălăele poate fi regăsit atât în ipostaza de actor, cât şi în cea de regizor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici