Ida Pollock, cea mai în vârstă scriitoare de romane erotice, a murit la 105 ani

Ida Pollock, considerată cea mai în vârstă scriitoare de romane erotice, a murit la 105 ani, pe 3 decembrie, cu doar câteva săptămâni înainte de publicarea celui de-al 125-lea volum al său, informează dailymail.co.uk.

368 afișări
Imaginea articolului Ida Pollock, cea mai în vârstă scriitoare de romane erotice, a murit la 105 ani

Ida Pollock (Imagine: The Times)

Romanciera britanică a vândut mai multe milioane de copii ale romanelor sale într-o carieră de peste 90 de ani. La un moment dat, Ida Pollock a publicat 40 de cărţi într-un interval de cinci ani şi a dezvăluit că putea să termine un roman în doar şase săptămâni.

Născută în Lewisham, în sudul Londrei, Ida Pollock a scris primul ei roman la vârsta de 14 ani. În anii '30 a decis să devină scriitoare profesionistă şi a publicat o serie de romane de succes folosind pseudonimul Joan Allen.

Până în 1956 publicase deja opt romane sub cinci pseudonime.

În total, Ida Pollock a folosit 10 pseudonime, iar 70 dintre romanele sale au fost publicate de editura Mills & Boon sub nume precum Pamela Kent, Rose Burghley, Susan Barrie şi Mary Whistler.

Multe dintre personajele ei masculine, de obicei bărbaţi foarte curajoşi, erau create după modelul soţului ei, colonelul Hugh Pollock, veteran de război, care a fost căsătorit în trecut cu Enid Blyton.

"O poveste de dragoste nu e niciodată doar o poveste de dragoste, ea înseamnă şi aventură, mister şi mişcare", spunea romanciera britanică la începutul acestui an.

"Ai nevoie de un decor mare şi dramatic - Alpii elveţieni au reprezentat întotdeauna decorul meu preferat - şi de o întâlnire întâmplătoare, în tren sau pe vapor sau eroul şi eroina naufragiază împreună pe o insula pustie. Bărbaţii sunt în mod normal bogaţi, însă niciodată vulgari cu banii lor. Bărbaţilor tineri le lipseşte maturitatea pentru a prelua controlul, aşadar un bărbat mai matur este esenţial pentru a-i reda eroinei liniştea de care are nevoie. Există întotdeauna un număr de probleme înainte ca el să intervină şi să salveze situaţia. Un «happy ending» este un element absolut obligatoriu", a adăugat Ida Pollock.

În ultimii ani, Ida a încetat să îşi scrie singură romanele la maşina de scris şi a început să i le dicteze fiicei sale, Rosemary, în reşedinţa lor din comitatul Cornwall.

Ida a lansat doar câteva cărţi sub numele ei adevărat şi, până în 2013, a folosit cel mai adesea pseudonimul Marguerite Bell, ultimul ei personaj feminin preferat.

Cel mai recent roman al ei, "A Distant Drum", a fost publicat în 2005.

Volumul ei de memorii, intitulat "Starlight", a apărut pe piaţă în 2009. În ultimele luni, scriitoarea lucra la alte două romane, dintre care unul - "The Runaway" - va fi publicat în 2014.

Celebra ei "rivală" în domeniul romanelor de dragoste, Barbara Cartland, care a scris peste 700 de cărţi, a murit în 2000, la vârsta de 98 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici