"În acvariu", de Tudor Cristian Jurgiu - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Zagreb

Filmul "În acvariu", de Tudor Cristian Jurgiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Zagreb, Croaţia, care a avut loc în perioada 20 - 27 octombrie.

213 afișări
Imaginea articolului "În acvariu", de Tudor Cristian Jurgiu - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Zagreb

Tudor Cristian Jurgiu (Imagine: Radu Nema / Mediafax Foto)

Premiul este însoţit de un cec în valoare de 1.000 de euro, informează site-ul evenimentului.

"În acvariu", de Tudor Jurgiu, spune povestea unui cuplu - George şi Cristina. Aceştia încearcă să se despartă, dar nu par să reuşească.

Scurtmetrajul a fost prezentat în primăvara anului acesta în secţiunea Cinefondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unde a primit premiul al treilea.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor la Festivalul de la Zagreb, o menţiune specială a fost acordată islandezului Gudmundur Arnar Gudmunsson, pentru "Whale Valley".

Juriul care a decis câştigătorii secţiunii de scurtmetraje, acelaşi care a decis şi premiile pentru lungmetraj, a fost format din producătoarea de film română Ada Solomon, criticul american Leo Barraclough şi regizorul sârb Srdan Golubovic.

Filmul "The Lunchbox", de Ritesh Batra, ovaţionat în numeroase festivaluri, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj - Landoul de Aur, în valoare de 4.000 de euro - la Zagreb.

Totodată, croatul Nevio Marasovic a obţinut o menţiune specială pentru "Vis-à-Vis".

"The Captain and His Pirate", de Andy Wolff, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, iar sârbul Željko Mirković a primit o menţiune specială, pentru "The Second Meeting", în aceeaşi secţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici