"Înainte sau după cutremur? ", la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Proiectul "Înainte sau după cutremur", care expune o modalitate de abordare a istoriei dansului contemporan românesc, este prezentat, vineri, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), informează instituţia.

31 afișări
Imaginea articolului "Înainte sau după cutremur? ", la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

"Înainte sau după cutremur? ", la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (Imagine: cndb.ro)

Proiectul se concentrează pe revizitarea unui spectacol controversat în anii '60 - "Ciocanul fără stăpân", creat de Stere Popescu, pe dezbateri legate de tematica arhivei, pe instalaţii, interviuri live, pe creatori şi teoreticieni deveniţi "arhive vii".

"Cutremurul din 4 martie 1977 este, în foarte multe discuţii despre circumscrierea unui eveniment de dans, singurul reper invocat fără dezacorduri majore, singura dată recuperabilă, care identifică un punct cert în harta memoriei private şi colective", spune criticul Mihaela Michailov.

Proiectul "Înainte sau după cutremur?" este parte a cercetării "What to affirm? What to perform?" şi se va desfăşura la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, în perioada 13 - 15 noiembrie 2009.

Programul internaţional "What to affirm? What to perform?" este organizat la iniţiativa Tanzquartier Wien, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Centre for Drama Art Zagreb şi Revista Maska - Ljubljana, în cooperare cu Allianz Kulturstiftung.

Prezentarea proiectului "Înainte sau după cutremur?" îi va avea ca invitaţi pe Irina Severin, Mihaela Michailov, Vava Ştefănescu, Manuel Pelmuş, Mihai Mihalcea, Brynjar Badlien, Florin Flueraş. Aceasta va fi urmată de o intervenţie în spaţiul public semnată Manuel Pelmuş - "Une certaine ligne...".

Sâmbătă, în sala Rondă a CNDB, Irina Severin prezintă rezultatele cercetării sale asupra "Ciocanului fără stăpîn" şi a vieţii lui Stere Popescu. Va urma apoi premiera spectacolului "The Hammer Without A Master" şi o discuţie cu Sanda Agalides despre "Ciocanul fără stăpîn" şi Stere Popescu.

Duminică, de la ora 17.30, Mihaela Michailov va realiza un interviu live cu cu Liana Tugearu, iar de la ora 19.00, Mihai Mihalcea îi va intervieva pe iniţiatorii grupului Contemp - Sergiu Anghel şi Adina Cezar. De la 20.30, va avea loc reprezetaţia spectacolului "The Hammer Without A Master".

De asemenea, de vineri şi până duminică, în spaţiul CNDB, între orele 16.00 şi 20.00, va fi prezentată instalaţia "Scoate-o pe Ana din zid", creată de Vava Ştefănescu.

Preţul unui bilet pentru spectacolul "The Hammer Without A Master" este de 10 lei, respectiv 7 lei - redus pentru profesionişti, studenţi, elevi, pensionari. Biletele se pot achiziţiona de la sediul CNDB înainte de începerea spectacolelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici