Începe cea de-a doua ediţie a Festivalului de film Cinefemina

În perioada 7-10 iulie are loc la Bucureşti Festivalul de film Cinefemina.

56 afișări
Imaginea articolului Începe cea de-a doua ediţie a Festivalului de film Cinefemina

Sursa Foto - Eventbook

Cinefemina propune o selecţie de 11 filme realizate de regizoare din Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Polonia, România, Spania, Suedia şi Turcia. În programul de anul acesta sunt prezentate filme documentare şi filme de ficţiune foarte diferite ca mod de concepţie şi de realizare, cu maniere de abordare complexe, de la experimental la poveşti personale, cu perspective şi sensibilităţi diverse, dar şi pline de forţă, totodată.

„Cinefemina a luat naştere din dorinţa de a promova viziunile şi creaţiile artistice ale cineastelor europene. Dorim să aducem în prim plan teme importante precum valorile feminine din lumea artistică, inegalitatea de gen şi de şanse din industria de film, dar şi să combatem stereotipurile din societate”, a declarat Therese Hyden, Ambasadorul Suediei la Bucureşti.

„Am susţinut acest festival din dorinţa de a favoriza o schimbare de perspectivă asupra vulnerabilităţilor, cât priveşte femeile-regizor. Vocile articulate ale regizoarelor prezente în această ediţie Cinefemina, dar şi profunzimea discursului lor artistic intră într-un dialog, care, sperăm noi – să insufle mai mult curaj în comunitatea femeilor din industria de film din România, de a-şi duce mai departe ideile şi pregătirea profesională”, a completat Ramona Chiriac, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Evenimentul este organizat de EUNIC România prin Ambasada Suediei la Bucureşti, în parteneriat cu Ambasada Spaniei, Delegaţia Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Turc Yunus Emre, Institutul Francez, Institutul Goethe şi Institutul Polonez, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici