Interbelicii dau moda: Haine, tablouri şi obiecte de decor din anii ’20, expuse la Muzeul Municipiului Bucureşti

  • Moda interbelică s-a mutat pănâ pe 14 februarie la Muzeul Municipiului Bucureşti
  • Vei putea admira admira haine, tablouri şi tot felul de obiecte de decor din anii ’20
  • Adulţii plătesc 10 lei, iar copiii 5 lei
374 afișări
Imaginea articolului Interbelicii dau moda: Haine, tablouri şi obiecte de decor din anii ’20, expuse la Muzeul Municipiului Bucureşti
Crezi că în weekend-urile friguroase nu ar trebui să ieşi din casă? Îţi dau eu un motiv să o faci. Poţi merge să vizitezi la Muzeul Municipiului Bucureşti expoziţia de modă interbelică. Vei putea admira haine, tablouri şi tot felul de obiecte de decor din anii ’20. 
 
„Am vrut să introducem vizitatorul într-o lume de mult apusă. Rochiile au formă cilindrică. Nu mai au pense, nu mai au corsete. Amintesc de cămăşile largi, bărbăteşti ale eroilor căzuţi în al Primul Război Mondial. Avem fracul expus al Primarului Capitalei, Alexandru Gedonescu. De la prinţesa Nadejda Ştirbey avem câteva accesorii de toaletă. Acest costum a aparţinut omului politic Alexandru Marghiloman”, spune Maria Camelia Ene, expert în costum şi accesorii vestimentare & şef birou istorie mediavală Muzeul Municipiului Bucureşti.
 
Dacă nu poţi să mergi în weekend-ul acesta, mai ai timp până pe 14 februarie. Intrarea e 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi.
 
Îţi amintesc şi că în perioada 1923-1938 când industria românească se dezvolta cu peste 5% pe an şi era una dintrele cele mai ridicate din lume. Tot atunci, România era pe primul loc în Europa şi pe locul şase în lume la producţia de petrol. Nivelul maxim de extracţie de petrol a fost de 8,7 milioane de tone.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici