Ioan Onisei - noul vicepreşedinte al CNA

Ioan Onisei, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a fost desemnat, marţi, vicepreşedinte al CNA, acesta obţinând, din primul tur de scrutin, opt voturi din partea celor 11 membri CNA prezenţi.

274 afișări
Imaginea articolului Ioan Onisei - noul vicepreşedinte al CNA

Ioan Onisei - noul vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (Imagine: Mediafax Foto)

"E un moment important pentru întărirea capacităţii instituţionale (a CNA, n.r.)", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, înainte de vot.

"Se împlinesc doi ani de când, la propunerea Camerei Deputaţilor, prin voinţa Parlamentului României, am devenit membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului. În această perioadă am încercat, alături de dumneavoastră, oameni de mare prestigiu în domeniul cultural-artistic, al presei scrise şi audiovizuale - cu care am onoarea să fiu coleg -, să cunosc cât mai bine şi să mă implic cu folos, cred, în activitatea CNA. Candidez pentru că eu consider, cu toată modestia, că experienţa şi cunoştinţele mele în domeniul instituţional, juridic şi administrativ sunt necesare şi utile muncii noastre, celei a colegilor noştri din serviciile de specialitate ale CNA. Desigur, potrivit legii, vicepreşedintele CNA este doar un înlocuitor de drept al preşedintelui. Cred, însă, că împreună cu dumneavoastră, eu şi cu domnul preşedinte ne putem completa, că putem conlucra şi acţiona sinergic. Cei cu care am colaborat ştiu că sunt un om de echipă, muncitor şi responsabil, care îmi respect colegii şi instituţia pe care o deservesc", a spus Ioan Onisei, înainte de vot.

El a spus că vrea să contribuie mai mult, ca vicepreşedinte al CNA, la "păstrarea autonomiei decizionale şi funcţionale" a Consiliului, la "prestigiul" CNA şi la "servirea interesului public". "Candidez, aşadar, nu din orgoliu sau vanităţi, ci pentru a-mi asuma, explicit, responsabilităţi", şi-a încheiat Ioan Onisei discursul.

De cealaltă parte, în discursul său de dinaintea votului, Cristina Trepcea a anunţat că o să-i cedeze votul ei lui Ioan Onisei. Discursul Cristinei Trepcea a declanşat nemulţumirea unui membru al CNA, Dan Grigore.

"Dragi colegi, eu mi-am depus candidatura de dragul acestei conversaţii. Sunt o grămadă de lucruri pe care cu toţii le avem de spus, dar ne gândim că nu e momentul (...) Săptămâna trecută, când cineva de la presă m-a sunat să mă întrebe dacă îmi voi depune candidatura, am spus "Bineînţeles că nu". Dar de ce «bineînţeles că nu»? Suntem un for mic şi mi se pare că un şef ajunge, mai ales că şeful are o treabă foarte complicată, să ordoneze creditele, a se citi datoriile (...) Ce am spus atunci când am decis să candidez este că mi-ar plăcea să avem o mai bună comunicare acolo pe stradă, unde se numără ce facem noi de fapt. Oamenii înţeleg mai puţin decât înţelegeau înainte ce facem noi. Nu ne dorim să fim simpatici, fiind autoritate, dar eu mi-aş dori să fim autoritari, din dragoste pentru ce facem aici. Eu sunt la doilea mandat (ca membru al CNA, n.r.) şi mi l-am dorit foarte mult. În ultima vreme m-am prefăcut că fac cât pot eu de bine, dar în realitate nu am făcut cât pot eu de bine. Eu am vrut cu adevărat să fiu aici şi pentru asta vreau să-mi facă plăcere să vin la serviciu (...) Sunt onorată că am candidat la această funcţie, sunt onorată că am candidat împreună cu colegul meu Ioan Onisei, sunt convinsă că vrem cu toţi să facem mai mult decât am făcut până acum (...) sunt convinsă că putem cu toţii să facem mult mai mult decât facem", a spus Cristina Trepcea, care a precizat că o să-şi dea votul lui Ioan Onisei.

"E pueril ce spui", i-a spus Dan Grigore, membru al CNA, Cristinei Trepcea.

"Motivul pentru care ne luăm unii pe alţii la mişto este pentru că nu suntem serioşi în ce avem de făcut (...) Îmi doresc foarte mult să fiu prietenă cu voi, dar mai mult îmi doresc să fiu colegă cu voi", i-a spus Trepcea lui Dan Grigore.

"Puteai să te pregăteşti puţin înainte. Aşa e când te crezi prea deştept", a spus Dan Grigore.

Pe de altă parte, Constantin Duţu a susţinut că pentru desemnarea vicepreşedintelui CNA sunt făcute "aranjamente". "Aici sunt aranjamente, dom'ne. Permiteţi-mi să nu mai pierdem timpul şi să vi-l anunţ eu câştigător pe domnul Ion Onisei", a spus Constantin Duţu.

În urma scrutinului, Ioan Onisei a primit 8 voturi, iar Cristina Trepcea - 3 voturi. În aceste condiţii, Ioan Onisei a fost desemnat vicepreşedinte al CNA.

"Eu am votat pentru tine", i-a spus Cristina Trepcea lui Ioan Onisei, după care l-a pupat şi l-a felicitat pe noul vicepreşedinte al CNA.

"Eu contez pe spiritul de echipă al domnului Onisei. Avem experienţe complementare, ce ne deosebeşte nu ne desparte, mă refer la experienţele noastre diferite. Eu provin din media, domnul Onisei este jurist. Ţinând cont de experienţa parlamentară a domnului Onisei, îi voi delega în primul rând atributul de reprezentare în faţa Parlamentului şi în relaţia cu autorităţile nou alese ale statului", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după vot.

Popescu a precizat că împreună cu Ioan Onisei o să înceapă vizitele la noii miniştri. "Am fost împreună la o întâlnire cu ministrul Finanţelor. O să urmeze o întâlnire, probabil, săptămâna viitoare cu domnul ministru al Comunicaţiilor şi cu domnul ministru al Culturii", a spus Răsvan Popescu. El a precizat că o altă întâlnire se va produce cu cele două comisii pentru Cultură de la Senat şi de la Camera Deputaţilor. "O să susţinem modificarea legii audiovizualului, aşa cum a fost făcută ea prin Ordonanţa de Urgenţă", a spus şeful CNA, care contează pe Ioan Onisei şi pentru modificarea legislaţiei privind reflectarea alegerilor în audiovizual.

Ioan Onisei şi Cristina Trepcea şi-au depus, marţea trecută, candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA.

Citeşte şi:

Trepcea şi Onisei candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici