Ion Caramitru vrea să candideze pentru un nou mandat de director al TNB

Ion Caramitru intenţionează să participe la un concurs pentru un nou mandat de director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), mandatul lui încheindu-se pe 30 mai, după cum a declarat, luni, într-o conferinţă de presă.

38 afișări
Imaginea articolului Ion Caramitru vrea să candideze pentru un nou mandat de director al TNB

Ion Caramitru vrea să candideze pentru un nou mandat de director al TNB (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ion Caramitru a spus că activitatea sa va fi evaluată de o comisie a Ministerului Culturii, pe 21 mai. "M-am gândit să candidez din nou pentru un nou mandat, pentru că sunt în faţa unui mare eveniment: refacerea Teatrului Naţional Bucureşti", a declarat acesta.

Funcţia de director al Teatrului Naţional Bucureşti, o instituţie subordonată Ministerului Culturii, este ocupată în urma organizării unui concurs de proiecte.

Ion Caramitru a fost numit director al Teatrului Naţional Bucureşti la sfârşitul lunii mai 2005. Actorul Ion Caramitru este şi preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 - 2000.

Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, an în care a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în "Eminescu", de Mircea Ştefănescu.

A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran în filmul "Comoara din Vadul Vechi", de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea culturală româno-britanică.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici