Ion Cristoiu se alătură echipei de comentatori a ziarului Adevărul

Ion Cristoiu se alătură, începând cu 7 septembrie, echipei de comentatori a ziarului Adevărul, pentru o rubrică săptămânală, jurnalistul precizând pentru MEDIAFAX că nu renunţă la editorialul său din Jurnalul Naţional.

40 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu se alătură echipei de comentatori a ziarului Adevărul

Ion Cristoiu se alătură echipei de comentatori a ziarului Adevărul (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto/Publimedia)

"Voi colabora cu Adevărul începând cu 7 septembrie. Dar va fi un text de două file, eseuri - ce pot fi cuprinse, eventual, într-o carte - despre morală, filosofie şi, cel mai probabil, istorie. În niciun caz nu voi face comentarii sau analize pe politică sau pe actualitate. Asta a fost una din condiţii", a declarat Cristoiu pentru MEDIAFAX. "Mă regăsesc la Adevărul mai degrabă în postura de scriitor, filosof sau publicist", a adăugat acesta.

Referitor la colaborarea cu Jurnalul Naţional, unde are un editorial, Cristoiu a declarat: "Voi continua şi cu Jurnalul Naţional, la ei o să scriu pe actualitate şi politică".

În afară de Jurnalul Naţional şi Adevărul, Ion Cristoiu mai are o colaborare cu gratuitul Ring, care a început la 1 septembrie.

"Formula de colaborare este «Întrebările lui Cristoiu». Pun o întrebare zilnic şi răspund pe trei sferturi de filă", a declarat, pe 31 august, pentru MEDIAFAX Ion Cristoiu. Vorbind despre motivarea acestei decizii, Cristoiu a precizat că publicul ziarului Ring l-a determinat să înceapă această colaborare. "Nu am semnat niciun contract. O să fie o colaborare câtă vreme o să fie în avantaj pentru mine. Motivarea alegerii: orientarea ziarului şi publicul. E un public la care eu nu am prea avut acces. E ceva nou, pentru că trebuie să mă adresez, prin temele şi problemele abordate, unui altfel de public, unui public mai puţin preocupat de politică şi cu atât mai puţin interesat de analiza politică", a subliniat atunci Cristoiu.

Ion Cristoiu este jurnalist, scriitor şi analist politic.

Pe 18 septembrie 2008, Cristoiu a fost ales, în şedinţa Consiliului Uniunii Scriitorilor, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Printre lucrările sale se numără "Personaje de rezervă" (1985), "Povestitorii" (1988), "Un pesimist la sfârşit de mileniu" (1999), seria "Istoria ca telenovelă", din care fac parte cărţile "Istoria ca telenovelă", volumul I (2003), "Istoria ca telenovelă", vol. II (2003), şi "De la o lovitură de stat la alta"(2006), dar şi volumele "Lumea văzută de un român rupt în fund", "De la dosarele Legiunii la dosarele Securităţii" şi "Veselia generală".

A colaborat, de asemenea, la emisiuni de televiziune.

Ziarul Adevărul face parte din portofoliul Adevărul Holding, alături de cotidianul Adevărul de seară, tabloidul Click!, revistele Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, Forbes România, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, catalogul anual Forbes - 500 miliardari, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare.

Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici