Ion Dichiseanu: Şerban Ionescu a fost un coleg minunat şi un mare actor

Ion Dichiseanu a declarat pentru MEDIAFAX că Şerban Ionescu - care a murit miercuri seară, la vârsta de 62 de ani - a fost un coleg minunat şi un mare actor, care ar mai fi avut multe de spus.

796 afișări
Imaginea articolului Ion Dichiseanu: Şerban Ionescu a fost un coleg minunat şi un mare actor

Ion Dichiseanu (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Actorul Şerban Ionescu a încetat din viaţă miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unităţii medicale, Radu Macovei. Şerban Ionescu fusese internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

"Am jucat cu el într-un singur film ("Burebista", de Gheorghe Vitanidis, n.r.), dar îţi dai seama cum este un om când eşti la greu, adică la muncă. El era un om extraordinar de bun, mi-era foarte drag", a spus Ion Dichiseanu. "Îmi pare foarte rău că s-a prăpădit... era de aşteptat, ca şi la Iurie Darie. Este păcat că s-a dus, pentru că, la 62 de ani, mai ai încă multe de spus", a adăugat Dichiseanu, care l-a descris pe Şerban Ionescu drept "un mare actor şi un coleg minunat".

Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl, pilot de vânătoare, era detaşat mereu în altă localitate, Şerban Ionescu şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal, unde acesta său lucra. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi după patru încercări a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa lui Amza Pelea şi, la terminarea facultăţii, a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, unde a interpretat numeroase roluri în spectacole precum "Locţiitorul", de Horia Lovinescu, "Pluta Meduzei", de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, "În căutarea sensului pierdut", de Ion Băieşu, regia Florin Fătulescu.

Teatrul din Petroşani a fost o rampă de lansare pentru Şerban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic şi Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care, din 2001, a putut fi văzut în producţiile Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), al cărui actor a fost până la sfârşitul vieţii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici