Iorgulescu şi-ar cumpăra "Cartea Junglei" de la Târgul Gaudeamus

Târgul de Carte Gaudeamus s-a deschis, miercuri, la Romexpo, editurile aşteptându-şi publicul cititor timp de cinci zile cu o ofertă foarte variată şi cu reduceri semnificative pentru diferite titluri.

2 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu şi-ar cumpăra "Cartea Junglei" de la Târgul Gaudeamus

Iorgulescu şi-ar cumpăra "Cartea Junglei" de la Târgul Gaudeamus

In cadrul deschiderii, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a spus că speră ca tinerii să fie atraşi de lectură, arătând că "există o creştere semnificativă a industriei cărţii". "Această ediţie a Gaudeamus va fi un succes şi aş vrea să le adresez organizatorilor felicitări", a spus Adrian Iorgulescu. Întrebat de jurnalişti ce carte îşi va cumpăra de la târg, ministrul a răspuns că, din cauza lumii în care trăim, şi-ar lua "Cartea Junglei".

În deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a târgului, directorul acestuia, Vladimir Epstein, a spus că evenimentul şi-a mărit anul acesta dimensiunile, anvergura şi standurile şi că speră ca publicul să aprecieze eforturile organizatorilor.

"SRR şi-a asumat cu multă responsabilitate rolul de promotor al valorilor culturale româneşti prin organizarea de târguri de carte Gaudeamus, două în Bucureşti şi patru în ţară. Am aflat că 50 la sută din conaţionalii noştri nu au deschis în viaţa lor o carte. De aceea, am adus în târg acest Om Carte de doi metri, pe care puteţi să vă scrieţi gândurile pentru a umple golul de 50 la sută din inimile noastre", a spus, în deschidere, Marina Ţoghină, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radio. Omul Carte este o instalatie-panou unde vizitatorii îşi pot scrie impresiile despre târg, precum "De carte să te apropii ca de o iubită", "Cititul în momente nepotrivite este infructuos" sau "Pentru un suflet - o carte".

Deşi imediat după deschiderea oficială a târgului era programat vernisajul unei expoziţii dedicate scriitorului Gabriel Garcia Marquez, aceasta a fost amânată pentru joi, deoarece exponatele au în Capitală abia în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Şi în anul acesta, Târgul Gaudeamus reprezintă o bună ocazie de a cumpăra cărţi la reducere. Spre exemplu, editura Historia oferă reduceri de 30%, în timp ce Editura Didactică şi Pedagogică oferă la standul său cărţi de beletristică, culegeri de exerciţii şi jocuri la preţul de 0,5 lei. Editurile Polirom, Niculescu şi  All vor oferi cărţi la preţuri mai mici cu 15, până la 20% cu ocazia târgului, iar Humanitas va face reduceri de câţiva lei vechi la fiecare carte expusă. Editurile au pregăti la standuri şi coşuri cu reduceri semnificative, unde cărţile costă între 5 şi 7 lei.

Nu toate standurile din pavilionul Romexpo au fost ocupate până în momentul deschiderii târgului, printre acestea aflându-se în special cele ale editurilor şi universităţilor din străinătate.

Cei mai mulţi dintre vizitatori în prima zi a Gaudeamus erau pensionari, unii dintre aceştia mărturisind că au aşteptat începerea târgului ca pe o "sărbătoare religioasă".

Ediţia a XIV-a a Târgului de carte Gaudeamus, care se desfăşoară la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, în perioada 21 - 25 noiembrie, găzduieşte anul acesta aproximativ 450 de expozanţi, beneficiind de un buget de aproximativ 500.000 de euro, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Vladimir Epstein, directorul târgului. Cei circa 450 de expozanţi reprezintă o creştere de aproximativ 10% faţă de anul trecut, a prezicat Epstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici