ÎPS Teodosie organizează slujba de Bobotează pe Mare

Apa sfinţită va ajunge şi în penitenciarele din judeţul Constanţa, în Ajunul Bobotezei, iar vineri sluba începe la ora 8.00, apoi ÎPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, în zona Portului Constanţa, fapt ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.

462 afișări
Imaginea articolului ÎPS Teodosie organizează slujba de Bobotează pe Mare

Potrivit programului transmis de Arhiepiscopia Tomisului, în Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, de la ora 5.25, iar apoi va avea loc slujba de Sfinţire Mare a Apei, la ora 7.30, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfinţită va fi îmbuteliată în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează.

De la ora 10.30, va fi prezent la capela „Sfântul Mucenic Varvar” a Penitenciarului Constanţa Poarta Albă, secţia exterioară Valu lui Traian, unde va oferi angajaţilor şi deţinuţilor sticluţe cu Aghiasmă Mare şi va rosti un cuvânt de învăţătură celor privaţi de libertate, iar de la ora 11.15, va fi prezent la capela „Sfântul Nicolae” a Penitenciarului Constanţa Poarta Albă Centru, unde va oferi angajaţilor şi deţinuţilor sticluţe cu Aghiasmă Mare şi va rosti un cuvânt de învăţătură celor privaţi de libertate;

De la ora 12.30, ÎPS Teodsie va poposi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hârşova (din parcul de la Dunăre). De aici se va pleca în procesiune către malul Dunării, Port. Slujba de Sfinţire Mare a Apei va fi oficiată la ponton. Ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoşi. Apoi, va merge la Spitalul Orăşenesc Hârşova, unde îi va binecuvânta pe bolnavii internaţi.

De la ora 21.45, va oficia Acatistul Botezului Domnului, Acatistul Sfântului Cuvios Serafim de Sarov şi Acatistul Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Vineri, în ziua Botezului Domnului, de la ora 8.00, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, urmată, la ora 11.30, de tradiţionala Procesiune de Bobotează, de la catedrală până în Portul Turistic Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de Sfinţire Mare a Apei. La sfârşitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului;

De la ora 15.00, va oficia slujba de Sfinţire Mare a Apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii); iar de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lângă Grădiniţa nr. 2).

Sâmbătă, în ziua Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Constanţa (zona Cora), iar de la ora 22.00 va oficia Acatistul Învierii Domnului şi Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici