Iris Wagner, strănepoata compozitorului Richard Wagner, a murit la 71 de ani

Iris Wagner, strănepoata compozitorului Richard Wagner, a murit joi, la Berlin, la vârsta de 71 de ani, a anunţat familia ei, citată de Reuters.

98 afișări
Imaginea articolului Iris Wagner, strănepoata compozitorului Richard Wagner, a murit la 71 de ani

Richard Wagner

Născută la Bayreuth, în Germania, în 1942, Iris a fost fiica lui Wieland Wagner, care, alături de fratele său Wolfgang, a înfiinţat după Al Doilea Război Mondial prestigiosul Festival Bayreuth, dedicat operelor compuse de Richard Wagner.

Pictoriţă, fotografă, regizoare şi traducătoare, Iris Wagner a făcut parte din consiliul de administraţie al Fundaţiei Richard Wagner, înfiinţat în 1973 pentru a administra averea lăsată de renumitul compozitor german.

Deşi a respectat tradiţiile impuse de familia Wagner, Iris a criticat de câteva ori în ultimii ani Fundaţia Richard Wagner pentru anumite decizii ale acesteia.

Astfel, Iris s-a opus planurilor de extindere a Muzeului Richard Wagner, amenajat în Wahnfrid House, casa în care a copilărit străbunicul ei, iar presa germană a afirmat la acea vreme că ea a fost aceea care a blocat planurile de amenajare a unei cafenele şi a unui magazin de suvenire lângă mormântul compozitorului, aflat în spatele acelei case memoriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici