Jane Fonda, acuzaţii de hărţuire la adresa lui René Clément: a cerut să mă vadă în timp ce aveam un orgasm

Actriţa americană a reaprins controversa care a cuprins cinematograful francez la Cannes, generată de „cazul Depp”, unde s-a spus că sunt protejaţi „violatorii şi hărţuitorii”.

4763 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda, acuzaţii de hărţuire la adresa lui René Clément: a cerut să mă vadă în timp ce aveam un orgasm

Jane Fonda, acuzaţii de hărţuire la adresa lui René Clément: a cerut să mă vadă în timp ce aveam un orgasm

Cuvintele spuse de actriţa Jane Fonda reaprind controversa care implică cinematografia franceză şi, în special, Festivalul de la Cannes.

Acuzaţia, făcută de către mai multe actriţe, este că. în Franţa. industria cinematografică îi acoperă şi îi apără pe molestatori şi violatori, referindu-se în special la alegerea de a apela la Johnny Depp pentru a inaugura evenimentul cu filmul său, după dura bătălie juridică avută de acesta cu fosta soţie, Amber Heard.

Intervievată în Statele Unite, Fonda a denunţat o legendă a cinematografiei franceze, regretatul regizor René Clément. Cineastul ar fi rugat-o să se culce cu el, pentru a-i vedea orgasmul, înainte de a filma o scenă de sex din filmul său.

Episodul datează din 1964, când erau în desfăşurare filmările thriller-ului „Joy House”. Actriţa avea atunci 27 de ani.

„Vroia să se culce cu mine pentru că, a explicat el, personajul meu trebuia să aibă un orgasm în film şi trebuia să vadă cum este al meu. Dar m-a întrebat în franceză şi eu m-am făcut că nu înţeleg”, a spus Fonda.

Clément, unul dintre cei mai prolifici regizori ai Franţei, a murit în 1996, la vârsta de 82 de ani.

În ultimele zile a început o campanie pe reţelele de socializare în care Festivalul este acuzat că „ar fi adus un omagiu unui hărţuitor”, referindu-se la Depp.

Mai mult, cu câteva zile în urmă, actriţa Adèle Haenel anunţase că a părăsit cinematografia pentru că Festivalul de la Cannes „este gata să facă orice pentru a-şi apăra violatorii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici