"Jazz cu accent românesc", la Lisabona (Galerie Video)

Artiştii Nicolas Simion şi David Patrois vor susţine două concerte, pe 21 şi 23 iulie, la Lisabona, intitulate "Jazz cu accent românesc".

23 afișări
Imaginea articolului "Jazz cu accent românesc", la Lisabona (Galerie Video)

Artistul Nicolas Simion (Imagine: Mediafax Foto)

Recitalurile sunt programate la Palácio Foz (21 iulie) şi la Onda Jazz Clube (23 iulie).

Debutul lui Nicolas Simion în Portugalia se produce în formulă de duo, împreună cu vibrafonistul francez David Patrois.

În cadrul şcolii de jazz franceze, Patrois deţine un prestigiu consolidat.

Printre partenerii săi de marcă s-au numărat Aldo Romano, Michel Benita, François Jeanneau, Bernard Lubat, Louis Sclavis.

Începând din 2003, face parte din 360 Degrés Project, împreună cu Mark Turner, Ravi Coltrane, Olivier Gatto şi Benjamin Henocq.

Pe lângă intensa activitate interpretativă, Patrois este cunoscut şi pentru cursurile pe care le predă la două conservatoare din Paris începând din 1991.

Repertoriul celor doi artişti este alcătuit preponderent din compoziţii proprii, pline de vitalitate, cu accente folclorice de sorginte românească.

Nicolas Simion este unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai jazz-ului românesc la nivel mondial.

Nicolas Simion Group - Hungarian Folk Song

Nicolas Simion Group - Thinking of Bartok

Nicolas Simion Group - Fighting Song 

Nicolas Simion Group - Tarogato Medley 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici