Jeff Kinney, unul dintre cei mai celebri autori de cărţi pentru copii din lume, vine în România

Scriitorul Jeff Kinney, unul dintre cei mai importanţi autori de cărţi pentru copii din lume, va veni la Bucureşti, între 5 şi 7 decembrie, şi îşi va lansa volumul 10 din seria "Jurnalul unui puşti", pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, la Biblioteca Naţională a României.

947 afișări
Imaginea articolului Jeff Kinney, unul dintre cei mai celebri autori de cărţi pentru copii din lume, vine în România

Jeff Kinney, unul dintre cei mai celebri autori de cărţi pentru copii din lume, vine în România

Jeff Kinney va veni la Bucureşti, între 5 şi 7 decembrie, împreună cu echipa de la Abrams Books. Evenimentul face parte din Old School Global Tour Fan Fervor, un turneu mondial de promovare a volumului 10 al seriei, intitulat "Ca pe vremuri" şi publicat în luna noiembrie de editura Artur, în traducerea Andrei Matzal. Turneul este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de promovare şi include 15 oraşe de pe cinci continente, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Întâlnirea fanilor români cu Jeff Kinney va avea loc de Moş Nicolae, pe 6 decembrie. Evenimentul se va desfăşura de la ora 10.00 la Biblioteca Naţională a României, în Atrium, holul central al bibliotecii, şi va dura două ore. În acest interval, autorul va prezenta seria de cărţi, apoi va răspunde întrebărilor fanilor săi. După prezentare, autorul va sta la dispoziţia copiilor, pentru o sesiune de autografe. Accesul la eveniment este liber şi se poate face începând cu ora 9.30. Pentru cele 200 de locuri pe scaune, fanii lui Jeff Kinney trebuie să îşi anunţe prezenţa prin e-mail, la adresa jup10@editura-art.ro.

În aceeaşi zi, începând de la ora 12.00, Biblioteca Naţională a României a pregătit o serie de evenimente conexe în jurul seriei "Jurnalul unui puşti", la sala pentru copii şi tineret şi la American Corner. Copiii vor putea descoperi secretele scrierii unui jurnal, se vor delecta cu benzi desenate şi vor afla mai multe lucruri despre istoria acestora.

Jeff Kinney este considerat cel mai celebru şi mai important autor de cărţi pentru copii ai ultimilor zece ani. Seria "Jurnalul unui puşti", care reuşeşte să îmbine într-un mod creativ şi haios benzile desenate şi scriitura tip jurnal, şi-a făcut milioane de fani pe tot globul, din Statele Unite ale Americii până în Japonia şi India. Cifrele şi popularitatea seriei stau mărturie în acest sens: 150 milioane de exemplare din serie vândute în 51 de ţări din toată lumea, 500.000 exemplare vândute doar în România.

În 2009, Jeff Kinney a fost ales de revista Time în topul celor mai influente 100 de personalităţi din lume, între 2010 - 2012 au fost ecranizate primele trei volume ale seriei "Jurnalul unui puşti".

În 2015, autorul a început unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de promovare de carte, turul mondial Old School Global Tour Fan Fervor, la care au participat deja zeci de mii de copii care au reuşit să-l cunoască pe autorul lor preferat.

Jeff Kinney, născut în 1971, designer american de jocuri online şi autor al foarte celebrei serii de romane în benzi desenate pentru copii "Jurnalul unui puşti/ The Diary of a Wimpy Kid", şi-a început cariera de ilustrator încă din liceu. Personajul Greg Heffley, în jurul căruia este construită întreaga acţiune din "Jurnalul unui puşti", a fost creat în 1998, versiunea iniţială a textului, publicată online pe Funbrain.com atrăgând, din 2006 până acum, peste 80 de milioane de vizitatori, zilnic aproximativ 70.000 de copii accesându-i benzile desenate.

Publicată în 2007, seria de romane în benzi desenate care îl au ca protagonist pe Greg a ajuns în scurt timp pe primul loc în topul The New York Times dedicată literaturii pentru copii, cărţile vânzându-se în zeci de milioane de exemplare, potrivit site-ului editura-art.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici