Jimmy Wales (Wikipedia): Taxele pentru accesarea site-ului The Times sunt "un experiment nebunesc"

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, este de părere că introducerea de taxe pentru accesarea online a ziarului britanic The Times este "un experiment nebunesc" care "nu va dura", informează Brand Republic.

54 afișări
Imaginea articolului Jimmy Wales (Wikipedia): Taxele pentru accesarea site-ului The Times sunt "un experiment nebunesc"

Jimmy Wales (Wikipedia): Taxele pentru accesarea site-ului The Times sunt "un experiment nebunesc"

Wales consideră că Rupert Murdoch, liderul consorţiului News Corporation, care deţine The Times, va fi nevoit să renunţe la ideea introducerii de taxe pentru accesarea versiunilor online ale ziarelor din portofoliul său.

"Cred că nu o să dureze (impunera taxelor n.r.), cred că vor renunţa", a declarat Wales, adăugând că taxele online pot funcţiona pentru publicaţii de nişă precum Wall Street Journal sau Financial Times, dar nu şi pentru ziare generaliste precum The Times.

El a mai precizat că s-ar gândi de mai multe ori înainte de a accepta să scrie un material de opinie pentru un ziar care nu permite utilizatorilor să partajeze acel conţinut prin intermediul reţelelor de socializare.

"Aş prefera să scriu un material de opinie pentru o platformă unde acel material să poate fi citit", a mai spus el, precizând că nu are niciun sens să apari pe o platformă "închisă".

The Times a pierdut deja mai mulţi bloggeri după ce a impus taxe pentru accesul online.

Cotidianul britanic The Times şi versiunea sa de duminică, The Sunday Times, au introdus, din luna iulie, taxă de acces online, devenind primele publicaţii generaliste de mare tiraj care fac acest lucru.

Numărul de accesări ale site-urilor The Times şi The Sunday Times a scăzut cu două treimi de când publisherul lor, News International, a introdus taxe pentru vizualizarea conţinuturilor online, potrivit unui studiu al companiei Experian Hitwise.

Potrivit studiului, cea mai mare scădere a traficului pe site-urile celor două ziare a fost înregistrată când utilizatorilor li s-a cerut să se înregistreze, înainte de introducerea taxelor, pe 2 iulie.

În perioada 22 mai - 26 iunie, traficul celor două site-uri a scăzut cu 58%. Pe de altă parte, în săptămâna de după introducerea taxelor, rata de scădere a traficului nu a mai fost atât de mare. Potrivit studiului, în perioada 3 - 10 iulie, traficul pe cele două site-uri a scăzut cu 33% comaprativ cu perioada de dinainte de introducerea formularului de înscriere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici