Joaquin Cortés revine în România

Dansatorul şi coregraful Joaquin Cortés va reveni în România, pentru a susţine, pe 19 decembrie, la Sala Palatului, un spectacol de flamenco intitulat "Zapatos Blancos", au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentului, Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film Dracula.

2 afișări
Imaginea articolului Joaquin Cortés revine în România

Joaquin Cortés revine în România

Aceştia au precizat că spectacolul este unul nou, prezentat în premieră în Europa. Preţul biletelor la eveniment urmează a fi stabilit.

Joaquin Cortés a mai fost la Bucureşti în iunie 2006, când a prezentat un spectacol cu titlul "Mi Soledad", la Sala Palatului. Acesta s-a jucat cu casa închisă.

Cortés este considerat unul dintre cei mai mari dansatori de flamenco din lume. S-a născut în Cordoba (Spania), în 1969, şi a studiat dansul clasic începând de la vârsta de 12 ani, afirmându-se ca solist al Baletului Naţional Spaniol. A decis să urmeze o carieră independentă, participând în spectacole alături de figuri proeminente ale dansului, ca Maya Plisetkaia, Silvie Guillem şi Peter Schauffuss. Cariera de dansator a fost dublată de cea de coregraf, Cortés cunoscând succesul cu spectacole precum "Carmen" de Bizet, la Arenele din Verona, sau "Don Quijote", cu Baletul din Caracas.

În 1992, el şi-a creat propria companie de dans - Joaquín Cortés Ballet Flamenco. Spectacolele sale, “Cibayí”, “Gipsy Passion”, “Soul”, “Live”, “De amor y odio”, au cules aplauzele spectatorilor în turnee triumfale din întreaga lume. Cortés a fost deseori invitat, ca "special guest star", la cele mai importante evenimente artistice internaţionale, de la Grammy Awards la ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar sau Nobel.

De-a lungul carierei, artistul a dansat în faţa a peste 12 milioane de oameni, în 600 de locaţii diferite, iar picioarele lui sunt asigurate pentru suma de trei milioane de euro. În paralel, Joaquin Cortés s-a lansat şi în cinematografie, jucând în filmele unor regizori de renume, ca Pedro Almodovar, Carlos Saura, Manuel Palacio sau Spike Lee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici