Julian Assange: Filmul despre WikiLeaks este "o mare siestă geriatrică" - VIDEO

Australianul Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a spus că "The Fifth Estate", un film despre istoria acestui site care a publicat sute de mii de documente diplomatice secrete, este "o mare siestă geriatrică".

448 afișări
Imaginea articolului Julian Assange: Filmul despre WikiLeaks este "o mare siestă geriatrică" - VIDEO

Julian Assange spune că filmul despre WikiLeaks este "o mare siestă geriatrică" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o scrisoare adresată actorului care joacă rolul său, Benedict Cumberbatch, Julian Assange protestează încă o dată faţă de acest film, care a fost prezentat în septembrie la Festivalul Internaţional de la Toronto.

"Cred că sunteţi un om bun, dar nu cred că acesta este un film bun", spune Assange în această scrisoare trimisă în ianuarie, dar care a fost făcută publică abia joi de autorul ei.

Britanicul Benedict Cumberbatch i-a cerut lui Julian Assange să îl întâlnească, dar acesta din urmă, refugiat la ambasada Ecuatorului din Londra, a refuzat. O astfel de întâlnire "ar putea părea că legitimează un film care vrea să înşele publicul cu numeroasele sale inexactităţi", a explicat Julian Assange. Într-un comentariu adăugat la finalul acelei scrisori, fondatorul WikiLeaks, despre care nu se ştie dacă a vizionat versiunea finalizată a filmului, a adăugat: "Rezultatul este o mare siestă geriatrică pe care doar Guvernul american poate să îl placă".

"The Fifth Estate", regizat de Bill Condon, va fi lansat în cinematografele nord-americane săptămâna viitoare şi are la bază două cărţi - una scrisă de fostul purtător de cuvânt al site-ului, germanul Daniel Domscheit-Berg, cealaltă, de doi jurnalişti britanici, David Leigh şi Luke Harding. Julian Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra, în iunie 2012, pentru a evita extrădarea sa în Suedia, unde riscă să fie judecat pentru presupuse agresiuni sexuale.

Julian Assange se teme că Suedia îl va extrăda în Statele Unite, unde ar putea fi judecat pentru dezvăluirea pe site-ul WikiLeaks a unui număr considerabil de documente militare şi diplomatice secrete.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici