Justiţia din Turcia a dispus anularea blocării reţelei de microblogging Twitter în ţară

Un tribunal administrativ de la Ankara a dispuns miercuri anularea deciziei foarte controversate a Guvernului turc de a bloca accesul la reţeaua de socializare Twitter în ţară, scrie presa turcă.

175 afișări
Imaginea articolului Justiţia din Turcia a dispus anularea blocării reţelei de microblogging Twitter în ţară

Justiţia din Turcia a dispus anularea blocării reţelei de microblogging Twitter în ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autoritatea turcă pentru telecomunicaţii (TIB) a blocat joi seara reţeaua de microblogging, acuzată de premierul Recep Tayyip Erdogan că propagă acuzaţii de corupţie vizând regimul său înaintea alegerilor municipale de la 30 martie.

Această măsură este "contrară principiile statului de drept", afirmă tribunalul din capitală în hotărâre, citat de postul CNN-Türk.

Opoziţia parlamentară şi o serie de organizaţii nonguvernamentale au sesizat justiţia în urma deciziei autorităţilor.

TIB poate să facă apel împotriva deciziei tribunalului, dar Autoritatea este obligată să suspende aplicarea deciziei, în aşteptarea pronunţării în apel.

Blocarea reţelei Twitter a fost condamnată de către navigatorii turci pe Internet şi a provocat o avalanşă de critici denunţând o "cenzură" şi o derivă a regimului islamo-conservator turc, aflat la putere din 2002.

Poziţia lui Erdogan este slăbită, de la jumătatea lui decembrie, de un vast scandal politico-financiar de corupţie. El îi acuză pe foştii aliaţi din cadrul organizaţiei predicatorului musulman Fethullah Gülen, care locuieşte în Statele Unite, că sunt instigatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici