Karel De Gucht: ACTA nu reprezintă nicio ameninţare la adresa valorilor europene

Acordul multilateral ACTA "nu reprezintă un atac la adresa libertăţilor noastre" şi nu va avea consecinţe pentru criminalizarea acţiunilor de descărcare ilegală a materialelor de pe Internet, declară comisarul european al Comerţului, Karel De Gucht.

862 afișări
Imaginea articolului Karel De Gucht: ACTA nu reprezintă nicio ameninţare la adresa valorilor europene

Karel De Gucht: ACTA nu reprezintă nicio ameninţare la adresa valorilor europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mesajul meu adresat europenilor este simplu: ACTA nu reprezintă un atac la adresa libertăţilor noastre, ci este o formă de apărare a modului nostru de viaţă", a subliniat De Gucht.

"ACTA nu este Big brother, ci un mijloc de soluţionare a problemelor economice în 2012 şi de acum înainte", a insistat el.

Negociat de Uniunea Europeană, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA vizează combaterea produselor contrafăcute în general, de la medicamente şi alte mărfuri până la materiale descărcate ilegal de la Internet.

Mai multe state europene contestă documentul şi au blocat ratificarea până la oferirea de clarificări.

De Gucht anunţa săptămâna trecută că Executivul UE se va adresa Curţii Europene de Justiţie pentru analizarea acordului multilateral ACTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici