La doar 16 ani, Teo Gheorghiu debutează la Royal Festival Hall din Londra

Pianistul de origine română Teo Gheorghiu, în vârstă de doar 16 ani, va debuta, marţi, pe scena londoneză a Royal Festival Hall, informează swissinfo.ch.

50 afișări
Imaginea articolului La doar 16 ani, Teo Gheorghiu debutează la Royal Festival Hall din Londra

La doar 16 ani, Teo Gheorghiu debutează la Royal Festival Hall din Londra (Imagine: www.swissinfo.ch)

Acesta va prezenta un program ce cuprinde "Fantezia" compusă de Ferrucio Busoni pe teme din opera "Carmen" de Bizet.

Reprezentaţia sa va face parte din concertul "A Night under the Stars", un spectacol caritabil care urmăreşte strângerea de fonduri pentru persoanele fără adăpost din Londra.

Gazda evenimentului va fi celebrul actor Roger Moore.

Potrivit unui interviu acordat swissinfo.ch, Teo Gheorghiu a declarat că, în ciuda talentului său, meseria sa necesită multă muncă.

"Talentul te ajută, însă trebuie să poţi înţelege muzica. Cred că asta e foarte important, deoarece nu e suficient doar să reproduci ce e scris pe portativ. Trebuie să înţelegi întreaga structură a compoziţiei", a spus acesta.

În ciuda faptului că locuieşte în Londra, iar Elveţia reprezintă casa sa, Gheorghiu nu s-a detaşat de România.

"Nu mă simt britanic, nu mă simt elveţian. Poate puţin român, deoarece am sânge român, chiar dacă n-am fost niciodată în România. Canadian? Am un paşaport canadian, dar n-am fost decât o dată acolo", a spus tânărul pianist.

Născut la Zurich, din părinţi româno-canadieni, Gheorghiu a câştigat concursul San Marino International Piano, în 2004, şi Purcell School Senior Concerto Competition, în 2007.

Din 2001, el a studiat la Purcell School, în apropierea Londrei, o şcoală de muzică.

Pe lângă talentul său de pianist, Gheorghiu s-a dovedit a fi şi un bun actor.

În 2006, el a interpretat un rol în filmul "Vitus", al lui Fredi M. Murer. Filmul prezintă povestea unui copil minune, care este şi un foarte talentat pianist, şi a bunicului acestuia.

Producţia a câştigat Swiss Film Prize şi a fost propunerea Elveţiei pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, însă nu a obţinut o nominalizare la premiile Academiei Americane de Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici