Lucrări de Ştefan Câlţia şi Sabin Bălaşa, într-o licitaţie a casei Goldart-Ghildush

Lucrări semnate de Ştefan Câlţia şi Sabin Bălaşa se numără printre operele de artă plastică modernă şi contemporană care vor fi scoase la licitaţie de Goldart-Ghildush, miercuri, la ora 19.00, la finalul unei expoziţii ce va fi deschisă, începând de sâmbătă, la sediul casei de licitaţii.

1177 afișări
Imaginea articolului Lucrări de Ştefan Câlţia şi Sabin Bălaşa, într-o licitaţie a casei Goldart-Ghildush

Lucrări de Ştefan Câlţia şi Sabin Bălaşa, într-o licitaţie a casei Goldart-Ghildush

Selecţia "Diversitatea tematică în arta românească", ce cuprinde 128 de piese de artă, este expusă sâmbătă, între orele 11.00 şi 15.00, şi de luni până miercuri, între orele 09.30 şi 19.00, la sediul Goldart, potrivit site-ului oficial al casei de licitaţii.

Cele mai valoroase lucrări incluse în lot sunt picturile în ulei "Iarnă", de Ştefan Câlţia, cu un preţ estimat la 14.500 - 16.000 de euro, şi "Compoziţie marină", de Sabin Bălaşa, estimată la 10.500 - 12.000 de euro.

De asemenea, între picturile în ulei selectate de Goldart pentru licitaţie se află "Flori de primăvară", de Dan Hatmanu, estimată la 1.000 - 1.500 de euro, "Totem", de Paula Ribariu, estimată la 1.100 - 1.200 de euro, "Vechiul parc Govora", de Sorin Ionescu, estimată la 1.900 - 2.200 de euro, "Natură statică", de Ştefan Câlţia, estimată la 2.600 - 3.000 de euro, şi "Autoportret", de Aurel Ciupe, estimată la 2.700 - 3.300 de euro.

Totodată, licitaţia "Diversitatea tematică în arta românească" cuprinde basoreliefurile "Judecata" şi "Cuplu", realizate de Aurel Vlad, cu preţuri estimate la 550 - 650 de euro, dar şi opere în cărbune precum "Casa bătrânească", de Iosif Steurer, estimată la 130 - 150 de euro, şi "Nud în atelier", de George Apostu, estimată la 300 - 400 de euro.

În plus, colecţia scoasă la licitaţie de Goldart cuprinde opere în tuş, grafit şi acuarelă, creion şi print multiplu.

Între cele mai accesibile obiecte scoase la licitaţie - ce au preţuri cuprinse între 25 şi 50 de euro - se află un vas japonez Satsuma, o farfurie suvenir din Italia, un ulcior artizanal, o cupă germană de tip Roemer, un vide-poche din Belgia şi cuţite ArtDeco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici