Luis Garcia Berlanga, un clasic al cinematografiei spaniole, a decedat

Cineastul Luis Garcia Berlanga, considerat un clasic al cinematografiei spaniole, a decedat, sâmbătă, la Madrid, la vârsta de 89 de ani, potrivit Academiei Spaniole de Cinema.

19 afișări

Născut în 1921 la Valencia, Berlanga era considerat un clasic al cinematografiei spaniole. El şi-a început cariera sub dictatura lui Francisco Franco (1939 - 1975), realizând, de-a lungul timpului, peste 15 lungmetraje.

Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără "Bienvenido, Mr. Marshall!" (1952), "Placido" (1961), "El verdugo" (1963) şi "La escopeta nacional" (1978).

Cineastul a obţinut, de-a lungul carierei sale, mai multe premii prestigioase printre care Premiul Prinţul de Asturia pentru Arte, în 1986, şi un premiu Goya, în 1993, pentru unul dintre ultimele sale filme - "Todos a la carcel". De asemenea, pelicula "Placido" a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină în 1961.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici