"Luminile Ghetoului", duminică, la Teatrul Evreiesc, de Ziua Internaţională a Holocaustului

Spectacolul "Luminile Ghetoului", regizat de Andrei Munteanu, va fi prezentat cu intrare liberă duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat (TES) din Bucureşti, pentru a marca Ziua Internaţională a Holocaustului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

111 afișări
Imaginea articolului "Luminile Ghetoului", duminică, la Teatrul Evreiesc, de Ziua Internaţională a Holocaustului

"Luminile Ghetoului", duminică, la Teatrul Evreiesc, de Ziua Internaţională a Holocaustului

"Din cele mai ascunse colţuri ale Europei şi până la marile capitale ale bătrânului continent, rânjetul hidos al fascismului ne urmăreşte. Copii şi bătrâni, taţi şi fii, fraţi şi surori, toţi deopotrivă suntem prinşi în reflectorul de urmărire al ghetoului. Spectacolul este o călătorie inspirată de muzica inedită scrisă de supravieţuitorii Holocaustului, în acele momente de grea încercare, precum şi de texte ce reflectă cea mai mare crimă a secolului XX", potrivit instituţiei.

Din distribuţia spectacolului fac parte Dorina Păunescu, Geni Brenda Vexler, Roxana Guttman, Mihai Ciucă, Mircea Drîmbăreanu, Viorica Bantaş, Lucian Ionescu, Mihai Niţu, Andrei Miercure, Matei Bantaş, acompaniaţi de TES Orchestra - Bogdan Lifşin, Rodica Gancea, Feras Sarmini, Sergiu Marin, Mihai Pintenaru.

Scenariul şi regia spectacolului sunt semnate de Andrei Munteanu, iar conducerea muzicală îi aparţine lui Bogdan Lifşin.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la adresa de e-mail rezervari@teatrul-evreiesc.ro.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată pe 27 ianuarie. Această comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite adoptată în 2005. Data de 27 ianuarie este ziua în care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat, armata sovietică descoperind 7.500 de prizonieri în viaţă şi 600 de cadavre, din cei peste 1,3 milioane de oameni care au fost trimişi aici. Până în 1947, o parte din teritoriul lagărului a funcţionat ca tabără pentru prizonierii de război germani în administrarea NKVD, Ministerul de Interne sovietic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici