Luna poate fi explorată virtual

Google a celebrat împlinirea a 40 de ani de la momentul în care oamenii au făcut primii paşi pe Lună prin introducerea în programul său Google Earth a posibilităţii de explorare a satelitului şi prin afişarea unui logo special pentru această ocazie pe pagina motorului de căutare.

32 afișări
Imaginea articolului Luna poate fi explorată virtual

Luna poate fi explorată virtual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În afară de Pământ, Google Earth, program care este gratuit la dispoziţia utilizatorilor, mai include posibilităţi de explorare a cerului şi a planetei Marte.

Pentru noua funcţie, presupunând explorarea Lunii, Google a integrat în programul său videoclipuri ale NASA filmate pe satelitul natural, plus o serie de fotografii panoramice.

Asociat la lansarea acestui voiaj virtual, Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe Lună, şi astronautul Jack Schmitt propun şi diverse itinerarii internauţilor.

În plus, în timpul explorării virtuale, există posibilitatea observării obiectelor lăsate pe lună de diverse misiuni spaţiale.

"Acest instrument va permite milioanelor de persoane să înţeleagă mai bine spaţiul şi Luna", a declarat Anousheh Ansari, prima femeie turist spaţial.

Aplicaţia este rodul colaborării strânse dintre NASA şi Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici