Lungmetrajul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", proiectat pe 27 iunie, la Viena

Lungmetrajul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", de Toma Enache, va fi proiectat, în premieră, pe 27 iunie, de la ora 19.00, la Viena, informează un Institutul Cultural Român (ICR) din capitala austriacă.

165 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", proiectat pe 27 iunie, la Viena

Lungmetrajul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", proiectat pe 27 iunie, la Viena (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Filmul va fi prezentat la cinematograful UCI Kinowelt din Millennium City, Viena.

Premiera din Austria face parte din turneul de promovare a filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", turneu ce a debutat în Statele Unite ale Americii cu ecranizări în Washington DC (29 mai), Charlotte (31 mai), New York (4 şi 5 iunie), Fairfield (7 iunie) şi Los Angeles (10 iunie). Toate ecranizările au fost organizate în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York.

"Nu sunt faimos, dar sunt aromân" este un film românesc de comedie şi dramă romantică din anul 2013. Este primul film românesc realizat în limba aromână şi prezintă povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni şi originile lor.

Filmul a fost nominalizat, în decembrie 2013, pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film Babel de la Cagliari, desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, unde a obţinut premiul Maestrale Unica, pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici