Lungmetrajul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, din 21 iunie în cinematografele din Japonia

Lungmetrajul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, care a câştigat Ursul de Aur în 2013 la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va avea premiera în cinematografele din Japonia pe 21 iunie.

130 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, din 21 iunie în cinematografele din Japonia

Lungmetrajul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, din 21 iunie în cinematografele din Japonia

Compania Beta Cinema a încheiat anul trecut mai multe contracte de distribuţie pentru filmul lui Netzer, în ţări precum Spania, Israel, Norvegia, Danemarca, Polonia, Cehia, Ungaria, după cum informa la momentul respectiv variety.com.

În Japonia, însă, filmul este distribuit de compania Magic Hour, care a mai adus în cinematografele nipone un alt film românesc, "După dealuri", de Cristian Mungiu.

Lungmetrajul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2013 şi a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar din acest an, la categoria "cel mai bun film străin".

Totodată, "Poziţia copilului" a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la ediţia din acest an a galei Gopo.

"Poziţia copilului", cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010).

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici