Lungmetrajul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, la Festivalul de Film de la Stockholm

Lungmetrajul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, câştigătorul trofeului Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 2013, a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm, în secţiunea Open Zone.

151 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, la Festivalul de Film de la Stockholm

Călin Peter Netzer (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

Pelicula "Poziţia copilului", regizată de Călin Peter Netzer, va concura în secţiunea Open Zone a Festivalului de la Stockholm (6 - 17 noiembrie), pentru premiul FIPRESCI, cu filme precum "Adèle: Capitolele 1 şi 2/ La vie d'Adèle", câştigătorul premiului Palme d'Or la Cannes 2013, regizat de Abdellatif Kechiche, "Gerontophilia", de Bruce LaBruce, "Gloria", regizat de Sebastián Lelio, "Only Lovers Left Alive", de Jim Jarmusch, "Philomena", în regia lui Stephen Frears, şi "Tom At The Farm", de Xavier Dolan, potrivit screendaily.com.

De asemenea, filmul "Defocusing", de Oksana Mikheev, a fost selectat în secţiunea IFestival, dedicată scurtmetrajelor şi care se va desfăşura pe site-ul oficial al festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm se află la cea de-a 24-a ediţie şi include peste 180 de filme din 50 de ţări. În competiţia oficială a evenimentului au fost selecţionate filme precum "12 Years a Slave", de Steve McQueen, şi "Heli", câştigătorul premiului pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes 2013.

Lungmetrajul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur (27 septembrie - 4 octombrie), în timp ce Luminiţa Gheorghiu a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă.

Totodată, pelicula a fost desemnată să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film străin".

"Poziţia copilului", cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010).

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici