Mai sunt două zile din Săptămâna de Muzică Clasică la Metrou

Muzică clasică, balet, tango, ilustraţie, pictură şi grafică - pot admira bucureştenii, în intervalul orar 17:30-19:00, în zilele de joi şi vineri (21-22 aprilie), ultimele două zile ale Festivalului de Muzică Clasică la Metrou, organizat de ONG-ul Arta nu muşcă în parteneriat cu Metrorex.

437 afișări
Imaginea articolului Mai sunt două zile din Săptămâna de Muzică Clasică la Metrou

Mai sunt două zile din Săptămâna de Muzică Clasică la Metrou

În perioada 18-22 aprilie, în intervalul de vârf, 17:30-19:00, ONG-ul Arta nu muşcă, împreună cu Metrorex, oferă bucureştenilor o serie de concerte de muzică clasică susţinute de tineri artişti talentaţi ai Universităţii de Muzică, din capitală.

De asemenea, sunt vizate şi momente artistice inedite, precum pictură, grafică, ilustraţie, flashmob-uri de tango, balet clasic sau dans contemporan.

Atenţie, se deschid uşile. Urmează "Muzică Clasică la Metrou #4", în cele mai tranzitate patru staţii: Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate şi Piaţa Victoriei , ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.

Astfel, joi, 21 aprilie, la Piaţa Unirii, Cvartet Sonore va împânzi aerul cu note muzicale, iar Alexia Udrişte se va ocupă de ilustraţie (http://alexiaudriste.com/portfolio). La Piaţa Unirii 2, muzica va fi asigurată de soprana Diana Alexe şi de tenorul Mircea Ene, iar dansul, de Roxana Dinu (balet clasic - www.facebook.com/BucharestCityBallet).

Tot joi, la staţia de metrou Piaţa Victoriei vor fi prezente sopranele Melania Gheorghe şi Cătălina Florea, iar la Universitate, Diana Gheorghe (soprană) şi Andrei Petre (tenor), Nenciu Nineta Andra ocupându-se de culoare (pictură - https://www.facebook.com/nenciu.n.andra).

Vineri, 22 aprilie, Diana Gheorghe (soprană) şi Andrei Petre (tenor) vor fi prezenţi la Piaţa Unirii 1, unde călătorii-spectatori vor putea să urmărească şi un dans de tango argentinian (www.facebook.com/tangopasion.ro).

Cei care vor traversa pasajul până la Unirii 2, vor putea să îi asculte vineri pe Lăcrămioara Crihană (mezzo soprană) şi Andrei Mihalcea (tenor). Tot acolo va fi prezentă şi Bianca Roşu, care se ocupă de atelierul de obiecte handemade (www.facebook.com/Splendore.Forme).

Iar la Victoriei, vineri, muzica va fi asigurată de pianistul Valentin Malaneţchi şi soprana Daniela Bucşan, iar dansul, printr-un număr de balet de copii (www.facebook.com/BucharestCityBallet).

Quart’elle String Quartet (www.facebook.com/quartellestrings) va întreţine atmosfera muzicală vineri la Piaţa Universităţii, pe imaginile graficianului Cristian Urse (www.facebook.com/ursevizualart).

Potrivit fetelor de la Arta nu muşcă, Loredana Munteanu şi Cristina Dobrescu, primele trei zile ale acestei săptămâni de Festival de Muzică Clasică la Metrou, au cumulat zece momente artistice, 11 voluntari, 13 concerte si 4.500 de spectatori.

În ultimele trei ediţii (ale anilor trecuţi), s-au înregistrat în jur de 90.000 de călători şi 120 de reprezentaţii, informează Arta nu muşcă (www.artanumusca.ro).

Proiectul este un concept anual, de responsabilitate culturală cu două componente: de a oferi o platformă de susţinere a tinerilor artişti debutanţi, din lipsă de săli de spectacole şi de a încuraja publicul larg să consume produse culturale, într-un mod creativ.

Acest proiect este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici