Malmo, oraşul suedez care găzduieşte Eurovision, se pregăteşte pentru posibile proteste

  • Oraşul suedez Malmo, gazda ediţiei din acest an a concursului Eurovision, din luna mai, se aşteaptă la vizitatori din 80 de ţări.
  • Însă se pregăteşte şi pentru posibile tulburări legate de acest eveniment, au declarat joi oficialii oraşului.
205 afișări
Imaginea articolului Malmo, oraşul suedez care găzduieşte Eurovision, se pregăteşte pentru posibile proteste

Malmo, oraşul suedez care găzduieşte Eurovision, se pregăteşte pentru posibile proteste

Eurovision, cel mai important concurs de muzică din lume, va avea loc în acest an la Malmo, în Suedia.

Organizatorii nu exclud însă varianta unor incidente în ceea ce priveşte participarea Israelului la Eurovision, dată fiind problema cu războiul din Gaza, relatează Reuters.

"În prezent, conform informaţiilor pe care le avem de la partenerii noştri, nu există nicio ameninţare directă la adresa Eurovisionului. Având în vedere situaţia însă, lucrurile s-ar putea schimba", a declarat directorul de securitate de la Malmo, Per-Erik Ebbestahl.

Evenimente culturale din întreaga Europă au fost afectate în ultimele luni de proteste şi boicoturi din cauza războiului din Gaza.

Pe de altă parte, în această lună, Israelul a modificat piesa cu care se va prezenta la Eurovision, excluzând versuri care păreau să facă referire la atacul Hamas din 7 octombrie, după ce organizatorii au declarat că vor descalifica concurenţii care nu păstrează spiritul apolitic al evenimentului.

Primarul oraşului Malmo, Katrin Stjernfeldt Jammeh, a declarat că, deşi multe persoane vor veni la Eurovision pentru competiţia muzicală propriu-zisă şi pentru festivităţile aferente, unele vor dori să organizeze proteste şi să-şi exprime opiniile politice. "Susţinem dreptul tuturor oamenilor de a-şi exprima opiniile democratice. Există însă întotdeauna şi riscul ca cineva să folosească atenţia publică în scopuri mai puţin paşnice", a atenţionat primarul oraşului suedez.

Concursul Eurovision va avea loc între 7 şi 11 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici