Mario Vargas Llosa: Complotul pentru independenţa Cataloniei nu va distruge 500 de ani de istorie

Laureatul premiului Nobel, Mario Vargas Llosa, a condamnat ”pasiunea naţionalistă” şi a subliniat că planul complotist al independenţei catalane ”nu va distruge 500 de ani de istorie” a unităţii Spaniei, informează El Pais.

2616 afișări
Imaginea articolului Mario Vargas Llosa: Complotul pentru independenţa Cataloniei nu va distruge 500 de ani de istorie

Mario Vargas Llosa: Complotul pentru independenţa Cataloniei nu va distruge 500 de ani de istorie

Totodată acesta a adăugat că Spania nu va deveni un stat al ”lumii a treia”

Llosa i-a catalogat pe Carles Puigdemont, Oriol Junqueras şi Carme Forcadell drept ”pucişti”.

Manifetsul Societăţii civile catalane ce a fost citit la finalul mitingului pentru unitatea Spaniei a solicitat încheierea ”marginalizării” catalanilor ce nu susţin independenţa regiunii.

Vicepreşedintele Societăţii civicile catalane, Jose Domingo, a solicitat liderului catalan, Carles Puigdemont să nu comită ”actul insensibil şi provocator” al declarării independenţei şi a făcut apel la ”recuperarea bunului simţ”.

Societatea civilă catalană a convocat duminică o demonstraţie împotriva independenţei Cataloniei. La finalul demonstraţiei, fostul preşedinte al Parlamentul European, Josep Borell, şi scriitorul Mario Vargas Llosa au citit un manifest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici