"Mata Hari - Dincolo de legendă", în premieră la Teatrul Mic din Bucureşti, pe 19 februarie

Spectacolul "Mata Hari - Dincolo de legendă", de Philippe Collas şi Eric Villedary, în regia Lianei Ceterchi, va avea premiera oficială pe 19 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Mic din Bucureşti.

179 afișări
Imaginea articolului "Mata Hari - Dincolo de legendă", în premieră la Teatrul Mic din Bucureşti, pe 19 februarie

"Mata Hari - Dincolo de legendă", în premieră la Teatrul Mic din Bucureşti, pe 19 februarie

În plin război, în Europa cea sfâşiată de gloanţe şi intrigi, o femeie cu parfum exotic cucereşte prin arta sa: Mata Hari, celebra dansatoare sacră. Dar în spatele unui nume excentric, de cealaltă parte a liniilor frontului Primului Război Mondial, o femeie frumoasă, inteligentă şi puternică este supusă unui proces nedrept. Aceeaşi charismatică Mata Hari faţă-n faţă cu acuzaţii grave, singură într-o lume a bărbaţilor gata să o sacrifice din raţiuni diplomatice. Regizoarea Liana Ceterchi alege să spună povestea crudă, nedreaptă şi adevărată a unui personaj intrat în istorie, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Parcursul acompaniat de suferinţă, de la ropotele de aplauze către şarja puştilor descărcate ale plutonului de execuţie, este urmărit pas cu pas, având drept partitură de joc documentele autentice ale interogatoriilor. Philippe Collas este strănepotul celui care a condus ancheta în 1917 şi a hotărât să scrie această piesă împreună cu Eric Villedary ca un gest de reabilitare metaforică. Căpitanul Pierre Bouchardon (Sorin Medeleni) are dificila sarcină de a construi un caz credibil pornind de la speculaţii, dovezi circumstanţiale şi nevoia de justificare a insuccesului pe front al francezilor. Mata Hari (Dana Dembinski-Medeleanu) intră în acest veritabil purgatoriu cu siguranţa femeii nevinovate şi, mai mult, având conştiinţa statutului său. În tot acest calvar sufletesc găseşte drumul către sine având-o drept călăuză spirituală pe sora Leonide (Oana Albu).

Mata Hari s-a făcut cunoscută în Europa ca dansatoare, curtezană şi spioană în serviciul Germaniei, în timpul Primului Război Mondial. A fost condamnată şi executată de un pluton francez, pe 15 octombrie 1917, pentru spionaj. Plutonul era alcătuit din 12 soldaţi. A spionat pentru Franţa, iar după aceea pentru Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici