MCC acordă 54.000 lei pentru oamenii de cultură români în străinătate

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) a acordat burse şi granturi în valoare totală de 54.000 lei, pentru 21 de persoane care vor desfăşura activităţi culturale în străinătate, în domenii artistice, coregrafice, literare sau management cultural.

2 afișări
Imaginea articolului MCC acordă 54.000 lei pentru oamenii de cultură români în străinătate

MCC acordă 54.000 lei pentru oamenii de cultură români în străinătate

Bursele şi granturile au fost acordate de MCC în cadrul celei de-a treia sesiuni din acest an a Fondului Naţional de Mobilitate, informează MCC.

Astfel, în domeniul Muzică şi Muzicologie, MCC a acordat două burse, pentru Dans şi Coregrafie - 9 burse, iar pentru Literatură şi Dramaturgie - 4 granturi. De asemenea, s-au mai acordat şase burse şi granturi în domeniul Management cultural.

MCC a organizat, pe 15 iulie, cea de-a treia sesiune din acest an a concursului pentru acordarea de burse şi granturi în vederea sprijinirii oamenilor de cultură români în străinătate, suma totală disponibilă fiind de circa 100.000 de lei.

MCC acordă în acest an burse şi granturi de studiu în străinătate în valoare toatală de 400.000 de lei, suma fiind distribuită în cele patru sesiuni de selecţie organizate în 2007: 1 februarie, 15 aprilie, 15 iulie şi 15 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici