MCC scoate la concurs postul de director al Centrului de Cultură al Romilor

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) organizează, pe 8 şi 10 octombrie, un concurs pentru ocuparea postului de director general al Centrului Naţional de Cultură al Romilor (CNCR), deşi cântăreţul Doru Tufiş, înlăturat în martie de la conducerea instituţiei, a cerut în instanţă repunerea în funcţie.

1 afișare
Imaginea articolului MCC scoate la concurs postul de director al Centrului de Cultură al Romilor

MCC scoate la concurs postul de director al Centrului de Cultură al Romilor

Evaluarea celor interesaţi de şefia Centrului Naţional de Cultură al Romilor se va face în baza unui proiect de management şi a unui interviu.

Condiţiile de participare la concurs sunt: studii superioare de lungă durată în domeniul de referinţă: arte/ştiinţe umaniste, experienţă profesională în domeniul de referinţă, cunoaşterea fenomenului artistic în domeniul culturii şi tradiţiei romilor, experienţă managerială, dobândită prin managementul de proiecte culturale. Cunoaşterea, cel puţin la nivel mediu, a unei limbi de circulaţie internaţională şi cunoştinţele de operare PC, respectiv cunoaşterea limbii rromani constituie avantaj.

Data limită de înscriere la concurs este 21 septembrie.

MCC l-a respins pe Doru Tufiş la evaluarea activităţii sale manageriale, acesta nemaiputând ocupa în continuare funcţia de director general al Centrului Romilor. Tufiş a obţinut o notă sub 7 la evaluarea proiectului său de management, fapt pentru care nu a mai putut intra în etapa a doua a concursului - interviul în faţa unei comisii a MCC.

Ulterior, el a dat în judecată MCC, contestând criteriile de evaluare a activităţii sale manageriale şi cerând instanţei anularea Ordinului de revocare din funcţie, emis de ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici