Mediafax lansează un nou serviciu pentru companii, Bursa Live

Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, lansează un nou serviciu pentru companii, Bursa Live, prin deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare de luni, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

57 afișări
Imaginea articolului Mediafax lansează un nou serviciu pentru companii, Bursa Live

Mediafax lansează un nou serviciu pentru companii, Bursa Live

Bursa Live oferă clienţilor site-ului de informaţie economică www.mediafax.biz cotaţii în timp real pentru toate instrumentele tranzacţionate la BVB.

Lansarea serviciului va fi marcată prin deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni de către directorul general al Mediafax, Cristian Dimitriu, şi de către directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Anca Dumitru. Mediafax este prima instituţie de presă românească ce a devenit distribuitor autorizat al informaţiilor bursiere de la BVB.

Noul serviciu este structurat în două secţiuni, respectiv Indici bursieri şi Informaţii tranzacţionare companii. În ambele cazuri, informaţiile în timp real sunt disponibile sub formă tabelară şi grafică, iar utilizatorii au posibilitatea de a genera propriile grafice comparative între indici bursieri sau între cotaţiile unor companii.

De asemenea, Bursa Live îi ajută pe utilizatori să anticipeze tendinţele pieţei, pentru că le oferă cea mai mare adâncime de piaţă disponibilă prin feed-ul de date în timp real al BVB, respectiv cele mai bune cinci oferte şi cele mai bune cinci cereri pentru fiecare instrument tranzacţionat la bursa din Bucureşti.

"Bursa Live este un instrument util pentru companiile listate la bursă şi pentru cele care urmăresc îndeaproape activitatea de pe piaţa de tranzacţii, pentru că au astfel acces la cotaţii în timp real de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv de pe piaţa RASDAQ administrată de BVB. Integrarea noului serviciu în www.mediafax.biz le oferă utilizatorilor avantajul de a putea folosi ştirile economice difuzate de Mediafax pe site pentru a face previziuni despre evoluţiile cotaţiilor bursiere", a declarat Sergiu Ion, Business Unit Manager Mediafax.biz.

Primul website de informaţie economică în timp real din România, www.mediafax.biz, lansat în iulie 2007, oferă abonaţilor acces la peste 150 de ştiri zilnic, anunţuri de licitaţii, date statistice, revista presei, propuneri de afaceri, un calendar al celor mai importante evenimente ale zilei şi al marilor târguri şi expoziţii din perioada următoare, precum şi la produsul Bază de date companii.

Mediafax furnizează fluxuri de informaţii specializate pentru mediul de afaceri începând din 1994. În timp, a dezvoltat gama de newslettere profesionale, iar în iulie 2007 a lansat site-ul www.mediafax.biz, prin care companiile au acces la informaţii economice în timp real din domeniile Auto & Transporturi, Construcţii & Imobiliare, Energie, Financiar, IT & C, Media & Advertising, Retail & Agricultură, Sănătate & Farmaceutic şi Turism. Acestora li se adaugă fluxurile Breviar, Licitaţii şi Juridic, precum şi produsul Economic, care oferă acces la toate ştirile.

Utilizatorii au acces şi la oportunităţi de afaceri, date statistice, revista presei şi calendare de evenimente şi de târguri şi expoziţii. In iulie 2008 a fost lansată versiunea a doua a site-ului, cu noi funcţionalităţi şi un layout îmbunătăţit. Din aceeaşi perioadă, orice vizitator al site-ului, nu numai clienţii serviciului Mediafax Business News, au acces la secţiunea Hoteluri & Săli de conferinţă. Din octombrie 2008, www.mediafax.biz cuprinde şi produsul Bază de date companii, ce oferă acces direct la informaţii generale şi financiare despre circa 64.000 de companii din România. În premieră pentru piaţa românească, profilul unor companii este conectat, prin intermediul unor link-uri în site, cu ştiri despre acestea.

Bursa de Valori Bucureşti este una dintre cele mai dinamice burse de valori din regiune. Misiunea BVB este de a asigura şi a promova o piaţa eficientă, cu reguli corecte, atractivă şi compatibilă cu standardele europene, care să devină un factor de influenţă a tendinţelor economice şi instituţionale şi să se constituie într-un mediu de dezvoltare şi iniţiativă antreprenorială. Toate acestea au la bază oferta de servicii, mecanisme şi norme pentru mobilizarea, atragerea şi alocarea eficientă a resurselor.

În ultimii ani BVB a dezvoltat un sistem performant de tranzacţionare, ARENA, şi-a diversificat paleta de produse financiare disponibile la tranzacţionare (instrumentele financiare derivate), şi-a actualizat în permanenţă regulile, regulamentele şi mecanismul de piaţă pentru a le alinia la standardele cerute atât de legislaţia europeană în vigoare, cât şi de nevoile participanţilor la piaţă. În plus, BVB a iniţiat cooperări cu variate burse de valori în scopul fructificării elementului de best practice. În ceea ce priveşte indicii bursieri, BVB calculează şi diseminează în timp real 5 indici: 2 indici blue chip (BET si BET-XT), 2 indici sectoriali (BET-FI şi BET-NG) şi 1 indice compozit (BET-C).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici