Mediafax Monitorizare: Emil Boc şi Elena Udrea, cei mai vizibili politicieni pe Facebook

Emil Boc a fost cel mai vizibil politician pe Facebook în decursul ultimei luni, el fiind urmat de Elena Udrea, pe locul al doilea, şi de Crin Antonescu şi Victor Ponta, la egalitate pe locul al treilea, conform unei analize Mediafax Monitorizare.

793 afișări
Imaginea articolului Mediafax Monitorizare: Emil Boc şi Elena Udrea, cei mai vizibili politicieni pe Facebook

Mediafax Monitorizare: Emil Boc şi Elena Udrea, cei mai vizibili politicieni pe Facebook (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Analiza a fost realizată în perioada 10 aprilie - 10 mai, pe cele peste 12.500 de pagini de Facebook monitorizate de Mediafax Monitorizare şi a luat în calcul 20 de politicieni.

Din totalul de 731 de menţiuni înregistrate pe wall-ul utilizatorilor despre aceşti politicieni, aproape jumătate (48,7%) se referă la Emil Boc, preşedintele PDL şi candidat pentru un nou mandat la şefia partidului în perioada realizării analizei.

Pe următoarele locuri se situează Elena Udrea (13% din totalul postărilor), liderii PNL şi PSD, Crin Antonescu, respectiv Victor Ponta (cu câte 6,6%), Corneliu Vadim Tudor (3,8%), Vasile Blaga (3,7%), Theodor Paleologu şi Marian Vanghelie (câte 2,7%), Adrian Năstase (2,2%) şi Mircea Geoană (2,1%).

Ceilalţi zece politicieni - Roberta Anastase, Radu Mazăre, Gheorghe Flutur, Andrei Chiliman, Elena Băsescu, Cristian Boureanu, Cezar Preda, Ioan Oltean, Raluca Turcan şi Liviu Dragnea - au fiecare sub 2% din totalul menţiunilor.

Pregătirile pentru Convenţia PDL, disputele legate de organizarea referendumului privind Legea Capitalei şi reacţiile la anunţul amplasării sistemului antirachetă la Deveselu se numără printre principalele evenimente de pe scena politică ce se regăsesc pe wall-ul utilizatorilor de Facebook în perioada analizei.

Mediafax Monitorizare a lansat pe 18 mai monitorizarea de Facebook, care se adaugă celei de site-uri, bloguri şi Twitter, formând un pachet complet de monitorizare a mediului online.

Noul tip de monitorizare le dă posibilitatea agenţiilor de PR şi specialiştilor în comunicare din companii să afle ce se scrie despre brandurile sau produsele lor pe mai mult de 12.500 de pagini de Facebook, reprezentând pagini ale brandurilor media din România, ale unor companii, ONG-uri, instituţii publice, ambasade, precum şi ale persoanelor publice care sunt prezente pe reţeaua de socializare prin fan pages în locul conturilor cu prieteni.

Mediafax Monitorizare este primul serviciu românesc de monitorizare profesionistă a presei, lansat în 1998. În prezent, Mediafax Monitorizare furnizează rapoarte zilnice şi analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienţi corporate şi instituţionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienţi prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz, conţin toate materialele jurnalistice în care se regăsesc cuvintele-cheie definite de aceştia şi includ copii scanate ale articolelor din presa scrisă, înregistrările programelor de ştiri radio şi TV şi linkuri spre articolele sau postările online.

La rândul lor, analizele media evaluează acoperirea mediatică înregistrată de clienţi şi de concurenţii lor sau felul în care presa a reflectat temele de actualitate din industria în care aceştia activează. Mediafax Monitorizare deţine un certificat de conformitate cu standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul său de management al calităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici