Mediaset cere Google şi You Tube daune de 500 mil. euro

Compania de televiziune Mediaset, deţinută de premierul italian Silvio Berlusconi, a dat în judecată Google şi divizia You Tube a companiei de servicii de căutare pe Internet, cerând daune de 500 de milioane de euro pentru încălcarea drepturilor de copyright, transmite Reuters.

174 afișări
Imaginea articolului Mediaset cere Google şi You Tube daune de 500 mil. euro

Mediaset cere Google şi You Tube daune de 500 mil. euro

Un purtător de cuvânt al You Tube a declarat că acţiunea în justiţie înaintată de Mediaset la un tribunal din Roma nu este justificată.

"You Tube respectă drepturile de copyright şi ia în serios aceste probleme", a afirmat purtătorul de cuvânt al You Tube.

Google a cumpărat You Tube în 2006.

Mediaset a constatat, în urma unei analize a materialelor video existente pe You Tube, efectuată la 10 iunie, că cel puţin 4.643 de fişiere video şi clipuri îi aparţin, acestea fiind echivalente cu 325 de ore de transmisiuni ilegale.

Procesul intentat de Mediaset împotriva You Tube nu este singurul caz de acest tip. Grupul american Viacom cere You Tube, în justiţie, daune de un miliard de dolari, pentru difuzarea ilegală a unor clipuri. Într-un caz similar, postul francez TF1 cere You Tube 100 de milioane de euro, din aceleaşi motive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici