Medvedev: "Avatar" nu se va substitui niciodată operei lui Cehov

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat vineri, la celebrarea a 150 de ani de la naşterea lui A.P. Cehov, că superproducţia 3D "Avatar" nu se va susbstitui niciodată artei teatrale, care este nemuritoare.

57 afișări
Imaginea articolului Medvedev: "Avatar" nu se va substitui niciodată operei lui Cehov

Medvedev: "Avatar" nu se va substitui niciodată operei lui Cehov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au apărut noi tehnologii, dar «Avatar» nu se va substitui niciodată teatrului, chiar dacă (filmul, n.r.) este foarte frumos, foarte complex şi foarte scump", a declarat Medvedev la Taganrog, oraş portuar din sudul Rusiei, unde, pe 29 ianuarie 1860, s-a născut Anton Cehov, ce avea să devină unul dintre marii scriitori ai ţării.

"Arta teatrală este nemuritoare, în ciuda tuturor dificultăţilor", a subliniat Medvedev, la o reuniune la care a participat alături de reputaţi regizori de teatru, printre care Andrei Koncealovschi, Rimas Touminas şi Peter Stein.

Preşedintele rus a mai spus că părinţii săi aveau colecţia completă a operelor lui Cehov, "de pe vremea Uniunii Sovietice, într-o perioadă în care acest lucru nu era foarte bine văzut".

"Am citit esenţialul din ce aveam. Şi să ai operele complete ale lui Cehov era o mare bucurie", a adăugat Medvedev, precizând că s-a interesat de opera dramaturgului rus, autorul unor piese precum "Unchiul Vania" şi "Trei surori", la începutul adolescenţei sale, şi că a citit şi poveştile sale umoristice şi corespondenţa.

Medvedev a depus o coroană de trandafiri galbeni la monumentul lui Cehov de la Taganrog, fiind aclamat de zeci de trecători, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Filmul 3D "Avatar", de James Cameron, a devenit, săptămâna aceasta, producţia cu cele mai mari încasări pe plan mondial din toate timpurile, generând 1,89 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici