Melodiile artiştilor care candidează la Parlament pot fi difuzate în perioada campaniei

Melodiile artiştilor care sunt candidaţi la alegerile parlamentare, printre care Luminiţa Anghel (PSD) şi Dida Drăgan (PNL), vor putea fi difuzate în perioada campaniei electorale, pe posturile de radio şi televiziune, potrivit unei decizii, luate joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

103 afișări
Imaginea articolului Melodiile artiştilor care candidează la Parlament pot fi difuzate în perioada campaniei

CNA: Melodiile artiştilor care candidează la Parlament pot fi difuzate în perioada campaniei (Imagine: Mediafax Foto)

CNA a analizat în şedinţa de joi o adresă a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), prin care Radio România cerea Consiliului explicaţii în privinţa modului de difuzare a melodiilor artiştilor, care candidează la alegerile parlamentare.

Potrivit preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, melodiile unor cântăreţi care candidează pot fi difuzate de posturile de radio şi televiziune, cu condiţia să nu se transforme în promovarea candidaturilor lor. "Pot difuza în regim ca şi până acum cu condiţia să nu se transforme în promovarea unui candidat", a spus Popescu.

Membrii CNA au fost de părere că melodiile unor astfel de artişti nu trebuie să fie date, totuşi, "'în exces".

Pe de altă parte, CNA a analizat în şedinţa de joi şi situaţia unor solişti sau trupe care, deşi nu sunt candidaţi la alegerile parlamentare, participă intens la campania electorală prin concerte şi turnee. Potrivit CNA, interviurile şi înregistrările cu respectivii artişti pot fi difuzate în afara emisiunilor electorale, dacă artiştii nu se referă la un anumit partid şi nu spun că susţin o anumită formaţiune politică.

"Se pune problema numai dacă ei după concert se referă la un partid anume pe care-l susţin", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Printre artiştii care candidează la alegerile parlamentare se numără Luminiţa Anghel (PSD), Dida Drăgan (PNL), Mihai Constantinescu (PER) şi Victor Socaciu (PSD).

Decizia de joi a CNA a venit după ce, marţi, Consiliul a decis că spotul care promovează crema Garnier, în care apare Luminiţa Anghel - candidat din partea PSD la alegerile parlamentare - nu va putea fi difuzat pe posturile de televiziune şi radio pe perioada campaniei electorale. CNA a decis că spotul la crema Garnier nu poate fi difuzat în campanie, întrucât ar încălca art. 9 din Decizia nr. 792 din 30 septembrie 2008 privind campania electorală în audiovizual, potrivit căruia "(1) În perioada campaniei electorale candidaţii au acces la posturile publice şi private de radio şi televiziune, inclusiv la cele prin cablu, numai în emisiunile prevăzute la art. 8 din prezenta decizie (emisiuni electorale de promovare şi de dezbatere, n.r.)".

Campania electorală în audiovizual se va desfăşura non-stop, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, în perioada 31 octombrie, ora 00:00 - 29 noiembrie, ora 7:00, potrivit Deciziei privind principii şi reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale, votate în data de 30 septembrie de CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici