Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Europalia va fi semnat pe 4 octombrie

Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Festivalul de Arte Europalia se semnează pe 4 octombrie,la sediul Bibliotecii Naţionale, la ora 11:00,în prezenţa ministrului Afacerilor Externe,Lazăr Comănescu, a Ministrului Culturii,Corina Şuteu,a preşedintelui ICR,Radu Boroianu şi a membrilor Europalia.

222 afișări
Imaginea articolului Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Europalia va fi semnat pe 4 octombrie

Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Europalia va fi semnat pe 4 octombrie (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Semnarea Memorandumului de Înţelegere dintre România şi Europalia se va face în prezenţa presei.

Semnatarii din partea română vor fi ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, ministrul culturii, Corina Ioana Şuteu, şi preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu. Semnatarii din partea Europalia vor fi Contele Georges Jacobs de Haegen, preşedintele Festivalului de Arte Europalia International, şi Baroana Kristine De Mulder, directorul general Europalia Interntional.

Evenimentul se va desfăşura la sediul Bibliotecii Naţionale, la ora 11:00, şi va fi urmat de susţinerea de declaraţii de presă.

Înfiinţat în Bruxelles în 1969, Europalia este un festival internaţional care are loc o dată la doi ani axându-se pe esenţialul patrimoniului cultural al unei ţări. Din octombrie până în februarie, în Bruxelles şi în alte oraşe din Belgia, festivalul prezintă o serie de manifestări aristice de la muzică, arte plastice, cinema, teatru, literatură, arhitectură, la design,modă şi gastronomie.

Din 1969, Europalia organizează bienale de artă dedicate diferitelor ţări invitate. La fiecare ediţie, de-a lungul a patru luni este prezentat un program multidiciplinar cu sute de evenimente artistice, atât în Beligia, cât şi în ţările limitrofre.

Prezentând expoziţii, spectacole, muzică, literatură, conferinţe şi filme, Europalia se adresează marelui public european. Festivalul nu este interesat doar de marile numele ale culturii, ci şi de tinerele talente. În afara operelor de patrimoniu, festivalul pune în valoare scena artistică contemporane, iar un loc important este rezervat numeroaselor creaţii artistice şi a schimbului între artiştii ţării invitate şi cei din Europa.

Prin festivalurile sale, Europalia promite o colaborare durabilă între diferite parteneriate artistice. Printr-o reţea internaţională, proiectele pot circua în interiorul şi exteriorul Europei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici